Хасковският театър Иван Димов е носител на най-голямата награда в

...
Хасковският театър Иван Димов е носител на най-голямата награда в
Коментари Харесай

Хасковският театър с голямата награда от фестивала „Чудото“

Хасковският спектакъл „ Иван Димов ” е притежател на най-голямата премия в I-я Национален фестивал на комедийните спектакли „ Чудото ”, който се организира през миналата седмица в Павел баня, оповестяват от екипа.

Спектакълът „ Роднини ” получи оценката след сложния избор, пред който беше журито в състав: Ивелин Керанов – артист и режисьор в държавна такса „ Гео Милев ” – Стара Загора, Дарин Маринов – шеф на Държавен куклен спектакъл – Стара Загора, Пламен Петров – шеф на Художествената изложба в Казанлък и доктор Йордан Гечев – ръководител на Организационния комитет за осъществяване на фестивала и роднина на Чудомир.

Още един приз зарадва хасковският спектакъл. Отличието за най-хубава мъжка роля „ Лъжлив Съби “ бе присъдено на Николай Урумов за ролята му на чичо Иван в „ Роднини “ и Хаджи Дончо в „ Българи от остарялото време “- режисура на ДТ-Ловеч.


В конкурсната стратегия участваха още спектаклите:„ Не сме от тях ” на Търновския драматично-музикален спектакъл „ Константин Кисимов ”, моноспектакълът на Кръстьо Лафазанов „ КОMИКадзе на кръстЮпът ”, „ Пестете ни времето ” на спектакъл „ Ами Да ” и „ Българи от остаряло време ” на Ловешки трагичен спектакъл.

„ Роднини “ е авторски театър на Орлин Дяков, който е и режисьор. Участват актьорите: Изабела Иванова, Николета Малчева, Константин Николов и Николай Урумов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР