Хасковският разбойник Кръстю Кръстев, по-известен като Къци Маймуната се хвали,

...
Хасковският разбойник Кръстю Кръстев, по-известен като Къци Маймуната се хвали,
Коментари Харесай

Къци Маймуната човек на Асен Василев?

Хасковският бандит Кръстю Кръстев, по-известен като Къци Маймуната се хвали, че е човек на някогашния вицепремиер и стопански министър Асен Василев.

Не излиза наяве дали около това другарство, само че се хвалел, че единствено в границите на последните шест месеца е прекарал 50 тира с контрабандни цигари през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, оценени на стотици милиони. 

Източник от ъндърграунд средите показва, че Къци Маймуната самичък се хвалел с престъпния си връх и даже подчертавал, че към този момент е станал необут №1 на каналите за цигари от Турция към България и страни от Европейски Съюз.
Освен това е известно, че Къци Маймуната е непосредствен другар със Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата. 

Оказва се, че въпросните шестте месеца, в които Къци Маймуната е направил огромни удар, са тъкмо времето, в което харвардците бяха на власт. Интересен факт е, че ДАНС и прокуратурата го проверяват, защото е спряган за един от най-големите тартори на мафията в Югоизточна България. Именно по този мотив пуснал слуха, че е непосредствен до Асен Василев, с цел да отърве кожата.

Фактът, че неотдавна си купил апартамент в Монако, е задоволително индикативен за размаха на незаконната му активност. Той закопал без никакви терзания 3 млн. евро в жилището и даже отбелязвал, че има намерение да живее там. Посредник на договорката е станала единствената българка с лиценз от кралското семейство в Монако, даващ й право да продава парцели в княжеството. 

До наскоро Къци Маймуната бе апетитен като един от главните играчи на наркопазара и с най-силни контрабандни благоприятни условия през границата с Турция. Около 80% от хероина влизал през зелена граница, а останалите 20 – през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. 
Според информацията, с която разполага ГДБОП, той купувал дрогата от турския наркобарон Мехмед Саид, с който се познавали още от мутренските години в края на предишния век. 

Отношенията им обаче не всеки път били съвършени. Така да вземем за пример през 1999 година нашенецът измамил турчина с 11 кг. хероин. Заради издънката пък той изпратил свои хора в Хасково, с цел да го издирят и пребият. Къци надушил заплахата и се укрил за известно време, а по-късно си платил опиата с лихвите. След тази преживелица двамата възстановили работните си връзки.

Със Златко Баретата пък са фамилни другари още от началото на 90-те години. Покрай атентата против баретата през 20193 година даже плъзна мълвата, че Къци ще седне на трона му. До рокадата обаче по този начин и не се стигна и Къци Маймуната си остана главатар единствено в неговия вилает.
Той бе дълги години основен фактор в наркотрафика по българо-турската граница. 
През годините е работил един до друг с босове като Иван Тодоров – Доктора и Филип Найдено – Фатик. 

През 2015 година хасковският пехливанин се озова зад решетките по обвиняване за подбуждане на свиреп побой точно на Великден в локалната дискотека. След случая жертвата – 36-годишният Борислав Марков – Тока, изпадна в мозъчна гибел. Според полицията главната причина за случая били неуредени финансови връзки. Физическият причинител на зверството бе 33-годишният Емил Митев – Фуджито, непосредствен до баш бабаита Къци. 
Източник: Уикенд
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР