Хасковският административен съд отмени решение на Общински съвет – Димитровград,

...
Хасковският административен съд отмени решение на Общински съвет – Димитровград,
Коментари Харесай

Хасковският съд отмени такса смет 2022 за Димитровград

Хасковският административен съд анулира решение на Общински съвет – Димитровград, с което е избрана такса боклук за 2022 година за популацията на Димитровград и село Бодрово.

Според съда с приемането на решението са били позволени основни нарушавания на административнопроизводствените правила. Магистратите одобряват, че таксата за битови боклуци е била избрана при размер на разноските, надхвърлящ нужния за покриване на материално-техническите и административни разноски по даване на услугите събиране и превозване на битови боклуци до уреди за тяхното отнасяне. Това се отнася и до поддържане на чистотата на териториите за публично прилагане в обитаемоте места, допълват от ХАС.

За част от разноските по таксата са били заложени отчисления за Данък добавена стойност в нарушаване на Закона за налога върху добавената стойност. Съгласно тази наредба локалните органи не са данъчно задължени лица що се касае до събраните суми от такси, заради което и не следва да начисляват Данък добавена стойност за даването на услугите по такса битови боклуци, показват още от Административен съд-Хасково.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР