Хасковската окръжна прокуратура внесе в съда искане за налагане на

...
Хасковската окръжна прокуратура внесе в съда искане за налагане на
Коментари Харесай

Прокуратурата иска задържане под стража за хванати със 712 кг хероин иранци

Хасковската окръжна прокуратура внесе в съда искане за налагане на мярка за неоклонение "задържане под стража " спряма двама ирански жители, арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево с общо 712,574 кг. хероин на стойност 46,317 млн. лв., оповестиха от държавното обвиняване.
В. Х. /31 год/ е упрекнат за трафика на високорисковото наркотично вещество общо тегло 347,27 кг на обща стойност 22 572 550 лв.. Сънародникът му М. П. /45 год./ е разследван за дрога с общо тегло 365,304 кг на обща стойност 23 744 760 лв..
Наркотрафикът бе предотвратен на 27 и 28 септември т. година. Тогава при инспекциите на граничния пункт в ръководените от обвинените камиони бе намерено най-голямото до момента разкривано количество хероин в историята на българските митници. Опитът за контрабанда в тировете с маршрут от Иран за Австрия и законен товар плоскости от гипсокартон бе осъществен в тънки пластове опиат сред плоскостите.
От прокуратурата акцентират, че дрогата е в изключително огромни размери и казусът е с изключително огромна тежест. Обвинението смята, че от събраните досега по досъдебното произвеждане доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвинените са направили закононарушенията, за които са им е повдигнати обвинявания, се споделя в известието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР