Хасково. Заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев участва в тържественото

...
Хасково. Заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев участва в тържественото
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Хасково Динко Тенев участва в тържественото посрещане на 38-ия контингент от Въоръжените сили, участвал в мисия на НАТО в Афганистан

Хасково. Заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев взе участие в тържественото посрещане на 38-ия контингент от Въоръжените сили, взел участие в задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна поддръжка ”. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Военнослужещите отпътуваха за Афганистан на 11 май и се завърнаха в Родината на 18 ноември 2019 година По време на шестмесечната задача извършиха сполучливо поставените им задания – денонощни наряди на контролно-пропускателен пункт и наблюдаване.

„ Радвам се, че всички сте тук, живи и здрави, че Вашите деца, обичани хора и родители могат да Ви прегърнат и да Ви посрещнат в родния дом “, сподели в послание към българските военнослужещи зам.-кметът Динко Тенев. Той акцентира, че задачата, която нашите бойци извършиха чудесно, е следващият персонален и професионален принос на всеки от тях към националната сигурност, към съюзническата взаимност и мир.
„ Благодаря Ви, че с безрезервност и от време на време персонални ограничения защитавате националния суверенитет и гарантирате на всички нас мир, непоклатимост и успокоение! Добре пристигнали в Хасково! “, сподели още Динко Тенев.

В тържествената гала по посрещане на контингента участваха представители на висшето командване на Въоръжените сили на България, регионалният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова, близки на военнослужещите и жители. Отличия за почтена работа за Родината получиха участниците в задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна поддръжка “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР