Хасково. За България тези избори също са решаващи. От избора

...
Хасково. За България тези избори също са решаващи. От избора
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Кандидатът за евродепутат от БСП Валери Жаблянов: Икономиката на България трябва да получи тласък и възможност за ръст на заплати

Хасково. За България тези избори също са решаващи. От избора на 26 май ще зависи това - в страната да има ново ръководство, ново парламентарно болшинство с нови цели. Половината от работната ръка и трудов капацитет са изгубени, няма по какъв начин по този метод да разчитаме на догонващо развиване във връзка с останалите страни в Съюза. Икономиката на България би трябвало да получи подтик и да има опция за сензитивен растеж на заплати, обществени заплащания и възстановяване на трудовото законодателство. Това съобщи претендентът за евродепутат от листата на „ Българска социалистическа партия за България ” Валери Жаблянов на среща в Хасково.
„ Европа е на кръстопът. Европа е изправена пред значим избор- или ръководство на социалистическите партии, или ръководство на десницата още веднъж, чиято управническа философия за Европа докара до гръцката и португалската финансова рецесия, протестите на „ жълтите жилетки ” във Франция, напрежение вътре в Европейски Съюз сред обособените страни, развитите страни и периферията ”, сподели още той. По неговите думи тези избори се явяват решаващи за това- накъде ще поеме Европейски Съюз след избора на нов парламент. „ В края на предходната година е имало упования за прилив на гласове към националистическите партии и крайната десница, обстановката от последните месеци е друга. Наблюдава се развой на консолидиране на левите партии в Европа ”, изясни той.
„ Посрещаме последната седмица преди изборите с оптимизъм за сполучливо показване на Българска социалистическа партия. Оптимизъм за това, че българските жители с леви политически убеждения ще дадат своя глас за бюлетина №18 и за нашата листа за Европейския парламент “, добави той. По неговите думи, до момента в който в първите дни от акцията се е забелязвало някаква незаинтересованост, през днешния ден нещата са изменени и Българска социалистическа партия съумя да показа своята управническа опция за развиването на Европейския съюз и България. Според него жителите са заредени с упования за една по-справедлива България, едно по-ефективно държавно ръководство и едно по-сериозно авторитетно наличие на българската страна във всички институции и органи за ръководство на Европейски Съюз.
По-рано денем Валери Жаблянов се срещна с поданици на с. Узунджово. Той посети мемориалния комплекс и музейната експозиция, отдадени на историята на летище Узунджово. „ Гигантска е разликата сред едно село в България и едно в Унгария. Там има публичен живот, младежи, индустриални мощности, работни места. Въпросът не опира до това какъв брой хора живеят в едно обитаемо място, по-важно е какъв е цялостният метод, цялостната политика. Длъжни сме да създадем условия за занаят в селата, да създадем условия младите да се върнат ” акцентира Жаблянов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР