Хасково. В гр. Хасково бе проведена среща под надслов “За

...
Хасково. В гр. Хасково бе проведена среща под надслов “За
Коментари Харесай

Хасково: БСП продължава със срещи за проблемите в образованието

Хасково. В гр. Хасково бе извършена среща под надпис “За Делниците на образованието ”, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . В нея взеха присъединяване шефове на учебни заведения и детски градини, учители, представители на синдикатите. Срещата е част от национална акция на Българска социалистическа партия. Обобщението на трендовете и провокациите в делника на българското обучение ще бъдат показани на кръгла маса в навечерието на Деня на будителите. Участие в срещата взеха народните представители „ Българска социалистическа партия за България ” Донка Симеонова и Виолета Желева.
На срещата бяха разисквани съществуващите проблеми, свързани с новата Наредба за финансирането на институциите в образованието - смяната във философията на делегираните бюджети, резултатите от Механизма за обгръщане на децата и учениците, новите образователни проекти и стратегии, проблемите с здравното обслужване в учебните заведения.
Изразено бе мнение, че механизмът за връщане на отпадналите деца в учебно заведение е неработещ, тъй като в екипите липсват представители на полицията, обществените и общините. Като сериозен проблем бе избрана невъзможността ученикът да повтаря класове от 1 до 4 клас. Посочени бяха образци за възпитаници, които идват необразовани в 5 клас, а по-късно процесът към този момент е необратим. Работещи в детските градини обърнаха внимание на нуждата от привличане на психолози и логопеди в екипите на детските градини. Посочено бе, че 10% от децата имат поведенчески проблеми и техния брой в последните години се усилва. Присъстващите на срещата се сплотиха към мнението, че процедурите, разказани в Наредбата за приобщаващо обучение са тежки, тромави и неефективни. Дадени бяха редица образци и оферти за промени, касаещи нормативната база в областта на образованието. Народните представители поеха ангажимент предложенията да намерят отражение в предлаганите законодателни начинания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР