Хасково. Първата за Хасково и втората в страната солна стая

...
Хасково. Първата за Хасково и втората в страната солна стая
Коментари Харесай

Хасково: Кметът Добри Беливанов откри солна стая в детска градина „Осми март“

Хасково. Първата за Хасково и втората в страната солна стая в детска градина бе открита през днешния ден от кмета Добри Беливанов в ДГ 18 „ Осми март “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Солната стая коства близо 22 хиляди лв. и е построена със средства от Общината и от бюджета на детската градина. Инициативата е на директорката на детското заведение Гергана Божинова, като задачата е да се обезпечат условия за профилактика срещу болести на децата от градината.
Гергана Божилова изрече своята и на родителите признателност към кмета за поддръжката да се реализира тази концепция.
Капацитетът на стаята е 10 деца. Родителите би трябвало да дадат осведомено единодушие за присъединяване на децата в лечението. Ще се вземат под внимание всички рекомендации на персоналните педиатри на децата. При визитите им в стаята те ще бъдат придружавани от възпитател или здравно лице. Според лекарите сеансите в солната стая укрепват имунитета и покачват съпротивителнити сили на организма. Стаята е с забавен дизайн, пресъздава интериора на пещера с изображения на представителите на подводния свят.
Кметът Добри Беливанов поздрави личния състав на детското заведение за инициативността и пожела на децата да бъдат здрави и да имат щастливото и нехайно детство. Той акцентира, че солната стая е една от стъпките които подхваща Общината за подобряването на изискванията в детските градини.
Тази година всички детски заведения в общината към този момент са със заменени мебели, а през 2018 бяха заменени леглата в градините. Много от мебелите и леглата бяха от построяването на детските заведения от преди 40 - 50 години.
Ремонтирани са здания на детски градини по селата, заменени са дограми и подови настилки, в няколко от постройките по селата са инсталирани климатици с цел да се избегне отоплението с твърдо гориво.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР