Хасково. Кметът Добри Беливанов откри приют за безстопанствени кучета в

...
Хасково. Кметът Добри Беливанов откри приют за безстопанствени кучета в
Коментари Харесай

Хасково: Кметът Добри Беливанов откри приют за безстопанствени кучета, финансиран от Общината

Хасково. Кметът Добри Беливанов откри подслон за безстопанствени кучета в Хасково. Изграждането коства 49 хиляди лв., те са от бюджета на Общината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Хасково . В приюта работят 8 души. Всички те са минали през особено образование и имат нужните документи.
Кучетата се улавят, извозват се до приюта със особено оборудван и сертифициран автомобил. След обработка животните остават в приюта до като се възстановят и се връщат в регионите, където са уловени. Това не се прави, когато кучетата са уловени в региона на лечебни заведения, учебни заведения, детски градини и обществени домове. " Евтаназия на кучета ще се ползва единствено в плануваните от закона случаи ", съобщи лекар Ясен Стайков, който прави медицинските операции на животните. По време на престоя им в приюта на животните е обезпечена храна. Има 10 кафези за престой на животните навън и три в помещение - изолатор.
Приютът за преодоляване на популацията на безстопанствени кучета на територията на община Хасково има всички нужни документи с цел да прави активността си.
На откриването участваха и представители на „ Зоодоброволци “ - Хасково, които утвърдиха изискванията в приюта и приканиха жителите да бъдат по-отговорни стопани към домашните си любимци тъй като доста от безпризорните кучета са изоставени домашни кучета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР