Хасково. България върши огромна работа в полза на Европа и

...
Хасково. България върши огромна работа в полза на Европа и
Коментари Харесай

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на имиграцията и интеграцията на Кралство Дания Ингер Стьойберг посетиха ГКПП „Капитан Андреево“

Хасково. България прави голяма работа в интерес на Европа и подсигурява сигурността на външна граница на Европейски Съюз. Това сподели министърът на имиграцията и интеграцията на Кралство Дания Ингер Стьойберг, откакто дружно с министър Младен Маринов посети Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . На място българският вътрешен министър срещна сътрудника си с ограниченията, които България подхваща за защита на външната граница на Европейски Съюз. Те бяха съпроводени от шефа на Групово дело „ Гранична полиция “ основен комисар Светлан Кичиков.
„ Управлението на миграционните процеси е доста значимо за сигурността на цяла Европа. Нашата цел е да покажем на сътрудниците от Европейски Съюз, че гледаме съществено на задачата, която България има и охранява надеждно външната граница на Европейски Съюз “, акцентира вътрешният министър Маринов. В този смисъл той насочи признателност за поддръжката на Дания за присъединение на страната ни към Шенгенското пространство.
На терен датската делегация се срещна с всички механически и възпрепятстващи уреди, част от тях построени с помощ, отпусната от Европейската комисия. В действително време бе демонстрирано по какъв начин взаимодействат чиновници и представители на министерствата на Гърция, Турция и България. „ Тристранният център, който работи на контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, е добър модел за работа, който дава действителни резултати при противопоставяне освен на миграцията, само че и в битката с контрабандата и трансграничната престъпност “, означи министър Маринов. „ Към момента означаваме ниско равнище на миграционен напън и това е посредством както на работата на българските институции, по този начин и на положителната ни връзка с турските и гръцките ни пратки ", уточни той.
По отношение на инженерното оборудване, построено на огромна територия в разнообразни по компликация региони, Младен Маринов уточни, че все още цялото оборудване е в редовност. „ При определяне на нарушени сектори по разнообразни, независещи от нас аргументи, неотложно биват подавани сигнали до регионалните шефове, които имат ангажимент по поддръжката му. А до отстраняването на казуса, защитата се усилва с механически средства и физическо наличие, тъй че да не се допусне уязвимост в цялата система. Видеонаблюдението работи и сега се надгражда последния модул за сензорното застраховане ", добави вътрешният министър на България.
Министърът на имиграцията и интеграцията на Кралства Дания Ингер Стьойберг акцентира голямата работа, която прави страната ни в интерес на Европа. „ Като страна на първа линия, България поема задания, с цел да подсигурява сигурността на външна граница на Европейски Съюз. Моето усещане е, че работата върви доста добре, прави се по доста професионален и ефикасен метод ", сподели министърът. По думите ѝ обезпечено е надеждно съоръжение, обезпечено е и доста положително съдействие с останалите страни и с Фронтекс.
В рамките на визитата в България датската делегация посети Групово дело „ Гранична полиция “ и се срещна с активността на основната дирекция. На терен гостите направиха обзор на обстановката по българо-турската граница и посетиха Тристранния контактен център Капитан Андреево. Страните обмениха визии във връзка с общото европейско решение за миграцията, разисквани бяха и тематики, свързани с укрепването и разширението на Европейската организация за гранична и брегова защита.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР