Хасково. 50 кучета са обработени за 4 дни от лекарите

...
Хасково. 50 кучета са обработени за 4 дни от лекарите
Коментари Харесай

Хасково: 50 кучета са обработени от ветеринарите в града за 4 дни за овладяване на популацията от бездомни животни

Хасково. 50 кучета са обработени за 4 дни от лекарите от „ Ветеринарни практики ЗД “ ООД, с които Община Хасково подписа контракт за преодоляване на популацията от бездомни кучета в града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Хасково. В мобилната клиника животните бяха кастрирани, имунизирани срещу бяс, обезпаразитени, чипирани и с ушни марки.
Според тях Общината има очевидно предпочитание да се оправи с казуса с кучетата. Те показаха задоволството и от оказваното им подпомагане в това число от „ Общинска полиция “, откакто при един от първите им опити да приберат бездомни кучета са били принудени от няколко индивида от кв. “Република “ да им върнат животните без да ги обработят.
Според ветеринарите кастрацията на животните е единственият легален метод за ограничение на популацията им, макар че резултатите ще се виждат след две-три години. Манипулациите на лекарите бяха следени от близко и от представители на природозащитни организации в Хасково, които адмирираха начинанието. Следващата “хайка “ за бездомни животни най-вероятно ще е идващия месец.
Междувременно продължава работата по доизграждането на приюта за бездомни животни в Хасково и съгласуването с БАБХ за лицензирането му.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР