Хасковлията Иван Ангелов успява да закачи на въдицата си 65-килограмов

...
Хасковлията Иван Ангелов успява да закачи на въдицата си 65-килограмов
Коментари Харесай

След няколко часа битка нашенец улови огромна риба

Хасковлията Иван Ангелов съумява да закачи на въдицата си 65-килограмов образец, чиято дължина е сравнима с височината на изправен възрастен човек. Битката сред човек и риба продължава няколко часа, само че най-после въдичарят съумява да вземе превъзходство.

На въдицата се закача жълтоперест звук, като типът се води съвсем заплашен от изгубване с намаляваща популация. Гигантът е уловен на слайдер - тип лов на риба, при който плувката е преносима, написа " България Днес ".

" Изживяването е необикновено да уловиш тази голяма туна ", споделя страстите си Ангелов, който е част от почитател клуб " Екзекуторс - ЦСКА ".

За да сбъдне мечтания улов, Иван отпътува за югозападната част на Азия. Позиционира се в арабската страна Оман, като в продължение на дни всяка заран влиза с лодка в Индийския океан в търсене на съвършения образец. Търпението му е възнаградено и най-после съумява да закачи огромната риба звук. Ангелов е буен фен на морския лов на риба и това е един от най-впечатляващите му триумфи с въдица.

Максималната дължина на жълтоперестата риба звук е 2,4 метра, само че множеството екземпляри са към метър и половина. Продължителността на живота им е сред 5 и 9 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР