Харви Уайнстийн вероятно ще се отърве с по-лека присъда, след

...
Харви Уайнстийн вероятно ще се отърве с по-лека присъда, след
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн може да получи присъда от още 18 години затвор


Харви Уайнстийн евентуално ще се отърве с по-лека присъда, откакто правосъдните заседатели в Лос Анджелис не съумяха да реализират единодушие дали опозореният киномагнат е възнамерявал овреме нападението си против жена, поради което към този момент бе наказан за обезчестяване, съобщи Асошиейтед прес.

Лайза Ленч, арбитър от Върховния съд на Лос Анджелис, разгласи процеса за недействителен, откакто журито не съумя да стигне до присъда по 2 специфични обвинявания - че Уайнстийн е възнамерявал овреме нападението си против актрисата-модел през 2013 година и че тя е била „ изключително уязвима “.

Ако правосъдните заседатели бяха открили, че е налице едно от двете условия, Уайнстийн щеше да бъде изправен пред повишен оптимален период от 24 години при окончателното му наказание следващата година. Развитието от вторник обаче значи, че някогашният холивудски продуцент, който ден по-рано бе наказан за обезчестяване и полов тормоз, ще бъде изправен пред най-много от 18 години затвор.

Уайнстийн сега излежава една 23-годишна присъда, откакто беше наказан за обезчестяване и полово посягане в Ню Йорк през 2020 година Той апелира тази присъда, както евентуално ще направи и с наказването, произнесено от съд  в Калифорния.

Уайнстийн беше упрекнат в обезчестяване или полово посягане над четири дами, само че след едномесечен развой беше наказан единствено по обвиняванията на една жена. Съдебните заседатели оправдаха Уайнстийн по обвинявания, основани на описа на друга жена, и не съумяха да стигнат до присъда по обвиняванията на още две дами.

Съдебният състав беше върнат във вторник, с цел да изслуша причините по изказванието за специфични условия. Съдия Ленч ще организира чуване на 9 януари, с цел да дефинира идващите стъпки по делото, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР