Харви Уайнстийн Вълната от обвинения за сексуални посегателства и неуместно

...
Харви Уайнстийн Вълната от обвинения за сексуални посегателства и неуместно
Коментари Харесай

Вълната от секс обвинения оглави класацията на АП за събитие на годината


Харви Уайнстийн

Вълната от обвинявания за полови похищения и несвоевременно държание, почнала от Холивуд и обхванала света на медиите, политиката и доста други среди в Съединени американски щати, е новинарската история на 2017 година, съгласно годишната ранглиста на организация Асошиейтед прес. Тя е направена въз основа на анкета, в която са взели участие редактори и ръководители на новинарски излъчвания в страната.

От абсурда със половите похищения пострадаха холивудският продуцент Харви Уайнстийн, медийните звезди Мат Лауър и Чарли Роуз, членове на Конгреса и доста кулинарни виртуози.

На второ място в класацията е сложена първата година на Доналд Тръмп като президент на Съединени американски щати. Тя бе белязана от дискусия, рейтингът му спадна до рекордни равнища, а неговият табиет да пуска туитове в ранни зори породи комбинация от насмешки, възторг и отвращение.

На трето място е всеобщата пукотевица в Лас Вегас, където 64-годишен мъж, играещ видеопокер с огромни залози, събра хетерогенен боеприпас и откри огън по хора на концерт, убивайки 58 души. Мотивите на нападателя, който бе убит от полицията, по този начин и не са открити за момента.

На четвърто място са ураганите, връхлетели американски щати и Карибите и предизвикали вреди в размер на стотици милиарди долари. Бурята Харви умъртви 80 души, ураганът Ирма лиши живота на десетки хора на Карибите и в Съединени американски щати, включително и 12 жители на старешки дом, а ураганът Мария повреди над 200 000 къщи в Пуерто Рико.

На пето място остава Северна Корея с нейните ракетни тествания и тестването на атомна бомба.

На шесто място е следствието за вероятно съветско въздействие в предизборната акция в Съединени американски щати през ноември предходната година.

На седмо място е неуспехът да бъде анулирана здравната промяна Обамакеър макар няколкото опита в Конгреса.

На осмо място е признатата преди броени дни американска данъчна промяна за 1,5 трилиона $. Чрез нея се понижават корпоративните налози. Резултатът за физическите лица обаче е разбъркан. Критици на промяната споделят, че тя ще докара до огромен бюджетен недостиг. Според поддръжниците й промяната ще способства за ускорение на икономическия напредък.

На девето място са терористичните офанзиви по света. Сред тях са нападението в нощния клуб в Истанбул в новогодишната нощ, когато починаха 39 души. През май терорист се взриви след концерта на Ариана Гранде в Манчестър. Нападатели с транспортни средства прегазиха хора на пешеходния бул. Рамблас в Барселона и на колоездачна алея в Ню Йорк. През ноември при офанзива против джамия в Египет починаха 300 души.

На десето място е подложен разгромът на групировката " Ислямска страна " в редица нейни бастиони в Сирия и Ирак, измежду които Ракка и Мосул. Свързани с ИД терористи обаче не престават да работят в Афганистан и Египет.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР