Харви Уайнстийн, жени, които го обвиняват в сексуално посегателство, бордът

...
Харви Уайнстийн, жени, които го обвиняват в сексуално посегателство, бордът
Коментари Харесай

Харви Уанстийн постигна извънсъдебно споразумение за 44 млн. долара

Харви Уайнстийн, дами, които го упрекват в полово посягане, бордът на шефовете в неговото някогашно кино студио и канцеларията на основния прокурор на Ню Йорк са постигнали извънсъдебно съглашение за 44 млн. $ за решение на делото и компенсиране на предполагамите жертви на холивудския продуцент, заяви " Ройтерс ", базирайки се на " Уол Стрийт Джърнъл ", което цитира хора, близки до случая.

Ако бъде финализирана, договорката ще реши правосъдно дело за цивилен права, заведено от канцеларията на основния прокурор на Ню Йорк предходната година, в което управата и борда на шефовете на Weinstein Co бяха упрекнати, че не са успяли да предпазят чиновниците си от враждебната работна среда и половите злоупотреби на Уайнстийн, написа изданието.

Според вестника препоръчаното съглашение няма да повлияе на висящото престъпното дело против Уайнстийн в Манхатън, в което той е упрекнат в обезчестяване и други полови закононарушения. Съдебният развой по това дело е плануван за септември.

Уайнстийн, който печели награди и оценки посредством работата на своята компания и студиото " Мирамакс " с филми като " Влюбеният Шекспир ", " Криминале " и " Речта на краля ", претърпя провал, откакто над 70 дами, множеството от които млади актриси и други, работещи във филмовия бизнес, го упрекнаха в полови похищения, случвали се с десетилетия обратно във времето.

Докато обвиняванията против Уайнстийн се увеличаваха, компанията му Weinstein Co го уволни и разгласи фалит, а той бе изключен от Академията за кино изкуство и просвета.

Неговият случай подкрепя основаването на придвижването #MeToo, в което голям брой властимащи мъже в региона на развлекателния бизнес, политиката и други сфери бяха упрекнати в полово посягане.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР