Хърватското правителство днес единодушно подкрепи Истанбулската конвенция, въпреки че тя

...
Хърватското правителство днес единодушно подкрепи Истанбулската конвенция, въпреки че тя
Коментари Харесай

Хърватското правителство единодушно за Истанбулската конвенция

Хърватското държавно управление през днешния ден единомислещо поддържа Истанбулската спогодба, макар че тя провокира остри диспути в обществото.

„ Най-важната тематика през миналите дни в обществото ни бе Истанбулската спогодба. В нея няма скрити планове, няма полова идеология или трети пол”, съобщи при започване на държавното съвещание министър председателят Андрей Пленкович.

Борисов изтегли Истанбулската спогодба

Борисов: Референдум за гей браковете? Всички знаем отговора

Плевнелиев: Истанбулската спогодба е за тъждество, а не за фиктивен трети пол

„ В случая би трябвало да кажем няколко неща, с цел да може обществеността в Хърватия умишлено да вземе отношение по въпроса. Тази спогодба е призната от Съвета на Европа. Свобода, народна власт, човешки права и върховенството на закона - това са четирите стълба на Съвета на Европа”, акцентира Пленкович.

„ Република Хърватия счита, че задачата на тази спогодба е отбраната на дамите от всевъзможен тип принуждение, в това число предотвратяването на гонене и премахването на насилието против дамите и фамилното насилие”, уточни министър председателят.

„ Тази спогодба не ни задължава да вкарваме полова идеология в хърватската правосъдна и просветителна система, нито пък смяна в Конституцията във връзка с брака”, разясни Пленкович.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР