Хърватският пристанищен град Риека, на брега на Адриатическо море, пое

...
Хърватският пристанищен град Риека, на брега на Адриатическо море, пое
Коментари Харесай

Хърватският град Риека официално пое щафетата на Европейска столица на култура

Хърватският пристанищен град Риека, на брега на Адриатическо море, пое публично щафетата на европейска столица на културата през 2020 година

Няколко хиляди души не се уплашиха от проливния дъжд, с цел да участват на многото спектакли в Риека, в които през целия ден участваха стотици актьори, танцьори и артисти. Зрителите съумяха да се насладят на доста концерти, един от които се състоя в историческата постройка на рибния пазар. Благодарение на апаратура с дължина 200 метра на авеню Корзо жителите и гостите на града можаха да се срещнат и с новата история на Риека.



Основното събитие, наречено " Индустриална опера ", се състоя на пристанището в града. Проявата споделя историята на Риека и показва града като пристанище на многообразието. Под този лозунг ще бъдат проведени културните прояви през цялата година.

Риека е богат откъм историческо минало и е принадлежал на разнообразни страни през 20 в. Днес градът залага на туризма и културните прояви, с цел да оздрави стопанската система си.

Освен Риека, тази година и ирландският град Голуей е европейска столица на културата. Двата града получиха щафетата от Пловдив и италианския град Матера.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР