Хърватският премиер Андрей Пленкович осъди руското признаване на самопровъзгласилите се

...
Хърватският премиер Андрей Пленкович осъди руското признаване на самопровъзгласилите се
Коментари Харесай

Хърватия осъжда руското признаване на самопровъзгласилите се републики в източна Украйна

Хърватският министър председател Андрей Пленкович осъди съветското признание на самопровъзгласилите се републики в Източна Украйна, заяви Хина.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 573
" Осъждаме съветското признание на самопровъзгласилите се Донецк и Луганск, което съставлява нарушение на интернационалното право и на териториалната целокупност на Украйна, написа нощес Пленкович в Туитър. Той уточни, че дружно с европейските сътрудници показват взаимност с украинския президент Зеленски и украинския народ.

Хърватското министерство на външните работи също осъди решението на съветския президент, акцентирайки, че с него се нарушава териториалната целокупност на Украйна, интернационалното право, споразуменията от Минск и се подкопава дипломатическо решение на рецесията, добавя Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 573  Три партии от ръководещата коалиция с декларация за Украйна, към този момент няма обща позиция на Народното събрание Три партии от ръководещата коалиция с декларация за Украйна, към този момент няма обща позиция на Народното събрание  Ердоган дефинира съветското решение за признание на Ердоган дефинира съветското решение за признание на " независимостта " на Донецк и Луганск като недопустимо  Вижте какви наказания постанова Англия на Русия Вижте какви наказания постанова Англия на Русия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР