Хърватският капитан Лука Модрич спечели Златната топка за най-добър играч

...
Хърватският капитан Лука Модрич спечели Златната топка за най-добър играч
Коментари Харесай

Лука Модрич беше избран за играч №1 на световното

Хърватският капитан Лука Модрич завоюва " Златната топка " за най-хубав състезател на международното състезание в Русия. Халфът на финалиста се показа на доста високо равнище по време на шампионата и беше с съществена роля за стигането на тима до дуела за купата.

Модрич, който игра на третото си международно състезание, беше определен за най-хубав от експертния панел на ФИФА. 32-годишният халф изпревари капитана на Белгия Еден Азар, а трети остана звездата на Франция Антоан Гризман.

На последните шест международни шампионати непроменяемо " Златната топка " се печели от футболист, който не е от тима първенец. През 2014 година, тя беше дадена на Лионел Меси, а преди този момент я завоюваха Диего Форлан (Уругвай) през 2010, Зинедин Зидан през 2006 година, Оливер Кан (2002 г.) и Роналдо преди 20 години.

Капитанът на Англия Хари Кейн, който вкара шест гола, завоюва премията за изпълнител №1 на шампионата. След Кейн се подредиха Ромелу Лукаку и Антоан Гризман с по четири попадения.

Очаквано най-хубавият млад състезател в шампионата стана Килиан Мбапе. 19-годишният нападател влезе в историята като едвам втория младеж след Пеле, който вкарва два или повече гола в един мач на международното, както и втория най-млад голмайстор на край на международно.

Наградите на международното в Русия

Златна топка
1. Лука Модрич (Хърватия)
2. Еден Азар (Белгия)
3. Антоан Гризман (Франция)

Най-добър млад футболист
Килиан Мбапе (Франция)

Голмайстор на шампионата
Хари Кейн (Англия) – 6 гола

Златна ръкавица
Тибо Куртоа (Белгия)

Награда за феърплей
Испания

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (456)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР