Хърватският хидрометеорологичен институт обяви червен код за обилни валежи, гръмотевични

...
Хърватският хидрометеорологичен институт обяви червен код за обилни валежи, гръмотевични
Коментари Харесай

Червен код за обилни валежи и гръмотевични бури е в сила в Хърватия и Словения

Хърватският хидрометеорологичен институт разгласи червен код за значителни превалявания, гръмотевични стихии и мощен вятър по крайбрежието на страната, както и оранжев и жълт код във вътрешността, оповестяват локалните медии, цитиани от Българска телеграфна агенция. Словенската организация за околната среда разгласи червен код в Северозападна Словения и оранжев код в останалата част от страната.

" Времето е доста рисково и допуска високо равнище на заплаха за здравето и живота най-много на хърватските жители по крайбрежието ", написа в предизвестието на Държавния хидрометеорологичен институт на Хърватия.

От на следващия ден се чака усмиряване на времето, жълт код за превалявания е разгласен за крайбрежието.

В Словения се следи повишение на равнището на реките, като множеството реки в страната към този момент са достигнали оптималния си потенциал. Към момента река Драва, край границата с Австрия, увеличи равнището си до към 1300 кубични метра в секунда.

" Между 9:00 и 12:00 часа се чака морето да наводни брега с дълбочина на водата от 30 сантиметра ", написа в предизвестието.

Очаква се да бъдат наводнени огромни територии. Противопожарните служби в страната започнаха превантивно разчистване на водостоците и премахване на паднали дървета през вчерашния ден. През нощта из цялата страна са работили на терен 62 екипа.

Повечето междуградски пътища в Словения са затворени.

Федералният хидрометеорологичен институт на Босна и Херцеговина също предизвестява за значителни превалявания и вероятни наводнения в страната.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР