Хърватският държавен инспекторат е установил 1738 нарушения на закона за

...
Хърватският държавен инспекторат е установил 1738 нарушения на закона за
Коментари Харесай

В Хърватия установиха 1783 нарушения на закона за въвеждане на еврото

Хърватският държавен инспекторат е открил 1738 нарушавания на закона за въвеждане на еврото като публична валута в страната и задължението за двойно изписване на цените, както и 51 случая на продажби на избрани хранителни артикули над оптимално допустимите цени на дребно, избрани с решение на държавното управление. Това заяви хърватската национална телевизия ХРТ, представена от Българска телеграфна агенция.

Нарушенията се състоят в неразбираемо изписване на цените и изписване единствено в евро (при условие за двойно изписване на цена в хърватски куни и в евро), както и на липса на указване или погрешно указване на закрепения курс на етикетите и на касовите бележки.

Правилата за указване на цените в евро бяха написани със закона за въвеждане на еврото като публична валута в Хърватия, който е в действие от 5 септември 2022 година. До този миг държавният инспекторат е направил 8028 инспекции за отбрана на потребителите и служащите, както и вярното информиране на потребителите за цените на продуктите и услугите в куни и в евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР