Хърватският боец Андрей Кедвеш поднесе голямата изненада в главната карта

...
Хърватският боец Андрей Кедвеш поднесе голямата изненада в главната карта
Коментари Харесай

Хърватинът Андрей Кедвеш спря серията на Атанас Божилов

Хърватският войник Андрей Кедвеш сервира огромната изненада в основната карта на деветото издание на SENSHI. Младокът, който направи своя дебют в интернационалната верига в Камчия, победи ветеранът Атанас Божилов посредством съдийско решение след спомагателен рунд.

Оспорваната намира се организира по разпоредбите на KWU Full Contact в кат. до 75 кг, а специфичен рефер бе Петер Артс.



Двубоят стартира с дебнене и изследване, като Наката се стараеше да влиза и излзиа бързо от обсега на съперника си. Хърватският войник не се свенеше да импровизира и да влиза на замени с надалеч по-опитния Божилов, който пък наказваше всяка неточност на противника с лявото си кроше. SENSHI ветеранът демонстрираше успокоение във всеки един миг и с помощта на прецизната си игра не позволи съществени попадения.

Божилов се възползваше отлично от противоположния си гард и това си пролича най-добре при започване на втория рунд, когато Кедвеш на няколко пъти се поколеба дали да съкратява дистанцията и избра да чака по-удобен миг. Това обаче надалеч не означаваше, че Кедвеш е потопен в отбрана. Хърватинът вкара няколко положителни комбинации в главата и корема на Божилов, а играта от заден крайник се оказа безпроблемна за хърватина. В края на втория рунд Божилов бе разтърсен от няколко точни попадения.



Третата част стартира интензивно, акто и двамата не се свеняха да опитат от най-силните удари на съперника. Най-добрия миг за нашенеца пристигна в средата на рунда, когато Божилов вкара съвършена лява в лицето на Кедвеш след отклон. Последваха нови експлозвини комбинации, като и Кедвеш, и Божилов се опитваха по всякакъв начин да наложат своя жанр на игра най-много посредством лоукикове. Това обаче се оказа незадоволително за победа и хората край кръга отсъдиха спомагателен рунд.

Кедвеш пласира няколко положителни ритника в бедрото на Божилов, който също сподели, че може да играе от заден крайник. Дебютантът играеше доста самоуверено и комбинациите му неведнъж попадаха в задачата, само че българинът се събра в най-важните моменти и на собствен ред пусна положителни контриращи крошета. В последна сметка съдиите отсъдиха успеха на сметката на Кедвеш, който си заслужи аплодисментите със сърцатата си игра.

SENSHI 9 се провежда със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специфичната поддръжка на ЗАД " Армеец ", MAX Sport, " България Еър " и М Кар Груп - BWM дилър.

Медийни сътрудници на SENSHI 9 са Boec.BG и, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg,, Russian Union Of Martial Arts, осведомителния портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР