Хърватските граждани ще могат да закупят от утре първоначален пакет

...
Хърватските граждани ще могат да закупят от утре първоначален пакет
Коментари Харесай

Хърватите от утре ще могат да си купят първия пакет евро монети с хърватски национални символи


Хърватските жители ще могат да закупят от на следващия ден първичен пакет евро монети, който ще съдържа 33 евро монети с хърватски национални знаци на стойност 13,28 евро, които ще костват 100 куни, заяви Хърватската национална банка (HNB), представена от Българска телеграфна агенция. 

Месец преди въвеждането на еврото като публична валута в Република Хърватия, жителите имат опция да закупят първични пакети евро монети. За да бъдат жителите допустимо най-подготвени за потребление на еврото в първите дни от 2023 година те ще могат в банките, Финансовата организация и хърватските пощи от 1 декември 2022 година да придобият най-много два първични пакета евро монети на транзакция, се споделя в известие на централната банка, представено от медиите.

От централната банка припомнят на жителите, че по този начин получените монети ще могат да употребяват за разплащания в страната или в чужбина едвам от 1 януари, когато монетите с хърватски национални знаци на противоположната страна ще станат законно платежно средство.

Осигуряването на доставката на евро в брой и гладкото протичане на платежните транзакции в страната са основни детайли от въвеждането на еврото. Обмяната на пари в брой е доста значимо събитие за всяка страна и нейната парична система. В момента това сигурно е логистично един от най-сложните планове в Хърватия, съобщи шефът на  Хърватската национална банка Борис Вуйчич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР