Хърватската столица Загреб, чиито коледни базари са обявени за най-добрите

...
Хърватската столица Загреб, чиито коледни базари са обявени за най-добрите
Коментари Харесай

Загреб пуска безплатен градски транспорт за уикендите заради Коледа

Хърватската столица Загреб, чиито коледни базари са оповестени за най-хубавите в Европа през тази година, направи подарък за жителите и гостите си като разгласи градския превоз за безвъзмезден в събота и неделя в продължение на пет седмици.

Общинските управляващи взеха решение, че от 1 декември 2017 година до 7 януари 2018 година в това число градските рейсове и трамваи ще возят пасажерите гратис, заяви локалният ежедневник " Вечерни лист ".

Привилегията важи за пасажерите, движещи се в централната Първа зона. Билетите няма да се ревизират от петък следобяд до среднощ в неделя. Също гратис ще е и пътуването със зъбчатата железница до Горния град.

За втора поредна година неправителствената организация " Европейските най-хубави дестинации " (European Best Destinations) афишира Загребският коледен базар за най-хубавия в Европа. Коледните светлини ще бъдат запалени на 2 декември и ще останат да греят до 7 януари.

Ето някои от деянията, които съгласно уеб страницата croatiaweek.com не са за изпускане:

Главният площад " Бан Йосип Йелачич " е мястото, където ще се предлага най-хубавото греяно вино и салами. Фонтанът " Мандушевац " ще бъде ограден от най-големия и обилен коледен венец, а върху каменната настилка на площада ще " израсне " същинска елхова гора. Това е и най-просторното място за посрещане на Новата година съгласно локалните управляващи

В прилежащия парк " Зриневац " пиенето на греяно вино и опитването от локалните специалитети ще минава в по-задушевна атмосфера, а и дърветата са същински. На площад " Томиславац " за поредна година ще има ледена пързалка, а акцентът при храните ще пада върху сладките изкушения. На улица " Боговичева " пък ще бъдат изложени сувенири, коледна декорация и други занаятчийски творби. Концертите и изложбите ще бъдат съсредоточени на Европейския площад.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР