Хърватката Дона Векич трябваше да играе два мача днес, но

...
Хърватката Дона Векич трябваше да играе два мача днес, но
Коментари Харесай

Дона Векич и Петра Мартич ще спорят за титлата в Берлин

Хърватката Дона Векич трябваше да играе два мача през днешния ден, само че всичко за нея приключи позитивно и тя ще спори за купата на женския шампионат по тенис в Берлин. 26-годишната Векич рано сутринта отстрани влязлата в схемата като щастлива губеща Елина Аванесян (Русия) с 6:2, 7:6 (0), а по-късно отнесе и номер 8 в ранглистата на WTA Мария Сакари (Гърция) с 6:4, 7:6 (8).

Мачът с Аванесян трябваше да се играе в петък вечерта, само че беше пресечен поради дъжд и възобновен през днешния ден. В полуфинала номер 23 в международната женска класация обаче заложи на изпитаното оръжие – мощен форхенд от първия гейм и осъществя ранен пробив.

След това двете си размениха по един изгубен сервис и в 10-ия гейм Векич прояви необикновен темперамент. Сериозно като времетраене разиграване мина през три избавени точки за пробив от хърватката, само че номер 6 не съумя да се възползва и отстъпи първия сет.

Във втория Сакари поведе с 2:0 с ранен пробив, по-късно още един път взе подаването на хърватката за 5:3, само че бързо позволи да й бъде отнето преимуществото. След като изравни геймовете на 6:6 Векич заигра доста по-солидно и въпреки с дребни съмнения, си завоюва и тайбрека.

Чехкинята Петра Квитова е другата участничка във финала, спечелвайки втория полуфинал против Екатерина Александрова (Русия) с 6:3, 6:4. Квитова, номер 7 в решетката на шампионата, към този момент завоюва влиятелния WTA 1000-турнир в Маями тази година и си върна заслуженото място в Топ 10, само че към момента е гладна за триумфи.

33-годишната двукратна победителка от Уимбълдън и миналогодишна шампионка от WTA 500 в Ийстбърн доближи до 42-ия си край в изключителната си кариера, като седем от тях са на трева. 9-ата в ранглистата при дамите завоюва срещата за час и 21 минути. В първия сет тя се нуждаеше от една победа при подаването на Александрова и от втори опит затвори за 2:0 гейма. До края на частта и двете си печелеха подаванията и по този начин Квитова поведе в сетовете. Втората част мина по безусловно същия сюжет, само че този път чехкинята поведе за 2:1 и до края контролираше играта на корта в Берлин.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР