Хърватия спечели бронзовите медали на Световното първенство в Катар след

...
Хърватия спечели бронзовите медали на Световното първенство в Катар след
Коментари Харесай

Истински спектакъл: Хърватия завоюва бронза в Катар след 2:1 над Мароко

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Хърватия завоюва бронзовите медали на Световното състезание в Катар след победа над Мароко с 2:1. Големите герои за селекцията на Златко Далич бяха Йошко Гвардиол и Мислав Оршич, които осъществиха попаденията. Така за втори следващ Мондиал ватрените са измежду медалистите, откакто през 2018 година в Русия взеха среброто. Успехът за ватрените не бе елементарен, тъй като мароканците играха самоуверено, атрактивно и почтено, и демонстрираха, че заслужават изцяло да са измежду топ 4 на света. 

Първото полувреме мина при ужасно движение и предложи голям брой вълнуващи моменти пред двете порти. Още във 2-ата минута вратарят на Мароко Ясин Буну бе подложен напрегнат, и в опита си да изрита топката напред бе на косъм да си вкара безразсъден автогол.

В 7-ата минута Хърватия откри посредством Йошко Гвардиол. След заучено статично състояние Иван Перишич върна към бранителя на Лайпциг, който насочи чудесно топката в мрежата на Лъвовете от Атлас. Това бе втори гол за 20-годишния гений с националния екип.

Буквално в ответната офанзива обаче мароканците изравниха. Отново свободен удар се оказа основен с цел да се стигне до попадение. Ашраф Хакими центрира към наказателното поле, защитата и стражът на ватрените Доминик Ливакович не се ориентираха добре, а Ашраф Дари бе най-съобразителен – 1:1 . Това бе дебютен гол за Мароко за състезателя на френския Брест.
 Morocco (2) Снимка: Facebook/fifaworldcup
Последваха удари на Йосип Станишич и Андрей Крамарич, само че първият се оказа неакуратен, а другият беше избавен. В 24-ата минута пък Лука Модрич стреля от отдалеченост, само че Буну избави. Капитанът на хърватите се трансформира в едвам третия футболист на възраст над 37 години в историята, който стартира като титуляр седем следващи дуела на Мондиал.

Африканците дадоха отговор с удари на Софиан Буфал и Хаким Зиеш, които бяха или неточни, или блокирани.

Малко преди края на частта Хърватия още веднъж излезе напред. След отнета топка на границата на наказателното поле Марко Ливая отклони за Мислав Оршич, който с грациозен шут направи 2:1 . Голът сигурно ще остане в историята като един от най-красивите на Мондиала в Катар , само че би трябвало да се означи, че и разконцентрираните дейности на бранителите на Мароко способстваха за попадението.
 Croatia 2 Снимка: Facebook/fifaworldcup
Окрилени от позитивния свършек на първите 45 минути, момчетата на Златко Далич бяха по-добрият тим при започване на второто полувреме. Оршич имаше опция да осъществя на два пъти, само че първо бе спрян от Джауад Ел Ямик, а по-късно би разочароващо.

Четвърт час преди края пристигнаха най-спорните мигове в срещата. Първо Гвардиол падна в наказателното поле на Мароко след най-малък контакт със Софиан Амрабат, а секунди по-късно Хакими бе изблъскан в пеналтерията на противника от Бруно Петкович. Арбитърът Абдулрахман Ал-Джасим се посъветва с ВАР, само че вярно бе преценено, че нито една от двете обстановки не изисква присъждане на дузпа.

В заключителните мигове от постоянното време, Зиеш стреля мощно от отдалеченост, само че ударът му се оказа неакуратен. Ен Несири също имаше брилянтна опция да вкара мача в продължения, само че не откри очертанията на вратата на Ливакович.

Така Хърватия завоюва бронзовите медали, а на следващия ден ще разберем и кой ще вдигне международната купа. Спорът за оценката сред Франция и Аржентина стартира в 17:00 часа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР