Хърватия хвърли бомбата, след като отстрани Бразилия на четвъртфинал на

...
Хърватия хвърли бомбата, след като отстрани Бразилия на четвъртфинал на
Коментари Харесай

Хърватия изхвърли Бразилия от Световното след дузпи

Хърватия хвърли бомбата, откакто в профил Бразилия на четвъртфинал на Световното състезание по футбол в Катар. " Шахматистите " победиха с 4:2 след осъществяване на дузпи. Двата тима не си означиха гол в постоянното време.

Неймар даде задатък на " селесао " в края на първото продължение, само че Петкович изравни в 177-ата минута. При дузпите блестящият и в този мач Ливакович хвана удара на Родриго, а Маркиньос уцели гредата. Следващият противник на хърватите ще е спечелилият от мача Нидерландия - Аржентина, който ще се играе по-късно довечера. Бразилия се прибира у дома.

След единствено три минути игра бразилците стигнаха до първия прецизен удар в мача. Винисиус Жуниор стреля по диагонала, само че прекомерно едва, с цел да затрудни Ливакович. Десет по-късно Хърватия можеше да поведе. Пашалич центрира остро в наказателното поле, където обаче Юранович се размина с топката, а Перишич не съумя да я уцели добре.

В 20-ата минута удар на Винисиус бе блокиран от Ловрен. Последва опит на Неймар, само че изстрелът бе прекомерно лек, с цел да сътвори компликации на вратаря. Непосредствено преди почивката имаше нови няколко минути на хърватско превъзходство, което обаче не докара до гол. В 42-ата минута Неймар стреля мощно от фаул на ъгъла на наказателното поле, топката се отби в стената и попадна в ръцете на вратаря.

Втората част стартира с напън на " селесао " и в първите четири минути на два пъти можеше да се стигне до попадение. Първо Йошко Гвардиол се опита да си вкара автогол, само че Ливакович отрази. Малко по-късно удар на Нейамр беше блокиран от Ловрен. В 55-ата Ричарлисон пусна страховит пас за Неймар, който стреля с левия крайник, само че и този път Ливакович се намеси, спасявайки своя отбор.

В 66-ата Лукас Пакета се оказа самичък очи в очи с Ливакович и вместо да пусне топката около хърватския пазач го уцели. Четвърт час преди края отново играчът с №1 отчая Неймар. В 81-ата Антони прокара топката сред краката на Соса и видя Родриго вляво.

И в първото от двете продължения изглеждаше по този начин, като че ли няма да има попадения. Най-интересните моменти бяха несполучлив опит за странична ножица на Педро и неакуратен шут на Марсело Брозович. Но в единствената минута добавено време на сцената се появи Неймар. Звездата на Бразилия най-сетне преодоля Ливакович, с цел да се разпише за 1:0.

Хърватия не се съобщи и в 117-ата минута Петкович стреля и след лек рикошет в крайник на бранител топката влезе в мрежата на Алисон.

Така се стигна до дузпи, при които Влашич, Майер, Модрич и Оршич бяха точни за Хърватия. Ливакович пък избави първия шут на Родриго, а при четвъртия удар Маркиньос нацели страничния дирек. Така на второ следващо Световно състезание и общо за трети път в историята, " ватрените " ще играят на полуфинал. /БГНЕС

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР