Хърватия е новият световен шампион по водна топка, след като

...
Хърватия е новият световен шампион по водна топка, след като
Коментари Харесай

Хърватия е новият властелин в света на водната топка

Хърватия е новият международен първенец по водна топка, откакто на финала в Будапеща съкруши Унгария с 8-6. Бившата югославска република за повторно завоюва оценката и затвърди превъзходството на балканските тимове в този спорт.

 Вратарите на Унгария и Хърватия предопределиха финала на Световното по водна топка
Вратарите на Унгария и Хърватия предопределиха финала на Световното по водна топка

Сърбия и Гърция ще спорят за бронза

Повече от 8 хиляди фенове бяха пристигнали да честват следващата купа на Унгария, страна, в която водната топка е вяра. Големите упования наляха " олово " в ръцете на маджарите и през първите осем минути. Лука Лончар на няколко пъти излезе в преференциална позиция и хърватите поведоха с 4-0.

Домакините се хвърлиха на взлом и в средата на третата част съумяха да изравнят 4-4. Тогава натурализираният хърватин Гарсия означи решителния гол. В идната офанзива той вкара още едно попадение за 6-4. Преди това първенците не бяха отбелязали гол в продължение на повече от 15 минути.

В последната част унгарците съумяха да понижат до 6-7, само че силите им стигнаха до такава степен.

Досегашните първенци от Сърбия взеха бронза след победа над Гърция с 11-8. Черна гора се наложи над Италия в мач за петото място с 5-4, а Австралия стана най-високо класиралият се неевропейски тим след триумф над Русия с 10-7.

 Снимка 306181
Източник:

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР