Хърватия е готова да има роля в европейските преговори със

...
Хърватия е готова да има роля в европейските преговори със
Коментари Харесай

Хърватия е готова да спре Сърбия

Хърватия е подготвена да има роля в европейските договаряния със Сърбия, в случай че страната не промени своето държание по отношение на културното завещание. Това разгласи хърватският министър на външните работи Гордан Радман, заяви ДАНАС.

Дипломатът упорства, че сръбското държавно управление присвоява културно завещание. Гърлич взе участие в конференция за бъдещето на Европа в град Пула.

Припомня се, че сръбското държавно управление одобри закон за отбрана на културното завещание. В него бяха включени библиотечни издания на дубровнишката литература.

Смята се, че принадлежат на хърватската и на сръбската просвета. Хърватските културни институции стачкуват пред решението на сръбските представители.

Сръбското държавно управление упорства, че въпросните издания са част от общо културно завещание, което значи, че законът не е противоречив и зачита общите европейски идеали.

Въпросът беше прегледан и в европейския парламент. Хърватия е подготвена да работи в границите на договарянията с Европейски Съюз, като чака законът да бъде изменен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР