Хърватия е четвъртият отбор, който се класира на четвъртфиналите на

...
Хърватия е четвъртият отбор, който се класира на четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Драма с дузпи прати Хърватия на четвъртфиналите

Хърватия е четвъртият тим, който се класира на четвъртфиналите на международното състезание след трагична победа с дузпи над Дания. Двубоят в Нижни Новгород беше доста инфарктен и в постоянното време приключи 1:1. При ударите от 11-те метра трима от Дания пропусна, до момента в който Бадел и Пиварич не бяха точни от " шахматистите ".

Големите герои за двата отбора бяха вратарите Даниел Субашич и Каспер Шмайхел, които направиха огромен мач.

Кристиян Ериксен пропусна първата дузпа, откакто Субашич докосна топката и тя се отби в гредата. След него пропуск направи и Милан Бадел, само че след това Кяер и Крамарич бяха точни.

Последваха точни осъществявания на Михаел Крон-Дели и на Модрич, който този път се реваншира за пропуща си с удар в центъра. За Дания обаче сбърка Ласе Шоне, който избра десния ъгъл и Субашич още веднъж избави.

Драмата нямаше край, откакто и Пиварич сгреши, каот Шмайхел хвана ъгъла му. Николай Йоргенсен също пропусна, откакто стреля доста едва и Субашич избави с крайник.

Двубоят в Нижни Новгород стартира вихрено и още след приключване на първата минута датчаните съумяха да поведат. Дълго осъществяване на тъч докара до под паника дейности в отбраната на Хърватия.

Топката стигна до централния бранител Матиас Йоргенсен и той съумя някак да я прокара в мрежата зад Даниел Субашич.

 Попадението на Матиас Йоргенсен в 57-ата секунда.
© Reuters

Попадението на Матиас Йоргенсен в 57-ата секунда.

Попадението беше записано в 57-ата секунда, което го направи най-бързото на международното до този миг. Голът обаче не съумя да усъвършенства върха на Клинт Демпси от 2014 година, когато американецът се разписа в 29-ата секунда.

Хърватия обаче съумя доста бързо да отговори и в четвъртата минута изравни резултата. Марио Маднжукич се разписа, само че и неговият гол не беше по-малко чудноват.

Защитник на Дания не съумя да почисти, уцелвайки съотборника си Андреас Критенсен в главата. От това се възползва Манджукич и от десетина метра нямаше никакъв проблем да се разпише.

 Манджукич бързо съумя да изравни.
© Reuters

Манджукич бързо съумя да изравни.

След забавното начало на дуела темпото малко спадна и двата отбора заложиха на доста борба в центъра на терена. Все отново по-интересни моменти не липсваха, само че и вратарите се намесиха добре.

В 27-ата минута Брайтвайт стреля, само че право в средата на вратата и Субашич се намеси. Десет минути по-късно Деян Ловрен беше покрай гол. Централният бранител на хърватите се извиси във въздуха, само че ударът му мина край гредата.

 В центъра на терена Модрич и Ериксен водеха здрава борба.
© Reuters

В центъра на терена Модрич и Ериксен водеха здрава борба.

Три минути преди почивката звездата на датчаните Ериксен пък удари греда.

През втората част обратно на упованията по-активният тим беше този на Дания. Футболистите на " аления динамит " играеха по-опростено, задържаха топката по-малко и търсеха директния път към вратата на Хърватия.

Много съществени проблеми имаше левият бек на " шахматистите " Иван Стринич, който непрекъснато трябваше да брани зоната си от пробивите на Юсуф Поулсен и Брайтвайт.

В продълженията по-активната игра на Дания продължи. Опитите на Хърватия се ограничаха с центрирания към Манджукич и Анте Ребич. Пред последния се откри добър късмет, само че той не съумя да се възползва.

В 105-ата минута треньорът на Хърватия Златко Далич се лиши от Манджукич поради умората и реши да уплътни междинната линия на отбора си.

Всичко отиваше към тъждество в продълженията, когато Лука Модрич сподели още веднъж гения си. В 115-ата минута капитанът на Хърватия изведе Анте Ребич зад отбраната, а той преодоля Каспер Шмайхел, само че на два метра от вратата беше повален от Йоргенсен.

 Драма с дузпи прати Хърватия на четвъртфиналите
© Reuters

Въпреки претенциите и на двата отбора съдията Нестор Питана сподели единствено жълт картон на датския бранител и даде дузпа за Хърватия.

Модрич застана зад топката и стреля в долния ляв ъгъл на Шмайхел. Вратарят на Дания обаче прояви инстикт и съумя да избави.

 Шмайхел избавя дузпата на Лука Модрич.
© Reuters

Шмайхел избавя дузпата на Лука Модрич.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (353)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР