Хърватинът Марин Чилич се класира за полуфиналите на Откритото първенство

...
Хърватинът Марин Чилич се класира за полуфиналите на Откритото първенство
Коментари Харесай

Надал се отказа поради контузия, Чилич е на полуфинал в Мелбърн

Хърватинът Марин Чилич се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто в решителния пети сет на четвъртфиналната му среща с Рафаел Надал испанецът се отхвърли поради контузия.
В момента, в който мачът завърши, резултатът бе 3:6, 6:3, 6:7(5), 6:2, 2:0 в интерес на Чилич.

Така в разногласието за място на финала поставеният под номер 6 в главната скица Чилич ще играе с непоставения британец Кайл Едмънд, който по-рано през днешния ден победи в 4 сета Григор Димитров.

Срещата стартира по-добре за поставения под номер 1 Надал, който взе първия сет с 6:3, а във втория водеше с 3:2 гейма с пробив, само че в този миг Чилич усъвършенства очевидно играта си и осъществя два следващи пробива, с цел да изравни сетовете на 1:1.

Третият сет в мача бе най-оспорваният, като в него се стигна до тайбрек. Изненадващо в него и двамата тенисисти позволиха доста непредизвикани неточности, само че Надал сподели по-здрави нерви и съумя да го вземе със 7:5 точки.

В началото на четвъртия сет се появиха и проблемите на Надал, а испанецът изиска здравно спиране при 3:1 в позла на Чилич. Световният номер 1 се завърна на корта, само че си личеше, че играта му към този момент не е същата. В началото на петия сет болките на Надал в левия крайник станаха още по-силни и испанецът очевидно куцаше по корта. Без особени проблеми Чилич взе първите два гейма в сета, което накара Надал да съобщи мача след съвсем 4 часа игра.

Преди този мач Надал бе спечелил последните си пет мача с Чилич.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР