Хартум и Москва са се договорили за програма за засилване

...
Хартум и Москва са се договорили за програма за засилване
Коментари Харесай

Русия ще помага на армията на Судан

Хартум и Москва са се договорили за стратегия за усилване на военните качества на Судан, съобщи президентът Омар Башир. В послание към офицери и бойци в пристанище на Червено море Башир сподели, че проектът има за цел да даде опция на суданските военни да се опълчват на всяка опасност, съобщи БГНЕС.
" Судан има стратегия с Русия да развие суданските въоръжени сили по метод, който ще възпре който и да е има намерение да навреди на страната ", заяви формалната организация СУНА. От медията не дадоха детайлности за проекта.
Башир бе на аудиенция в Русия през ноември, когато съгласно суданските медии той изискал от съветския президент Владимир Путин да " отбрани " страната му от Съединени американски щати. Посещението се състоя единствено седмици, откакто Съединени американски щати подвигнаха комерсиалното ембарго, наложено на Судан през 1997 година
Военновъздушните сили на Судан са въоръжени главно с съветски военни самолети, а и по-голямата част от военното съоръжение е обичайно доставено от Москва.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР