Хартиените бюлетини за парламентарните избори на 4 април ще са

...
Хартиените бюлетини за парламентарните избори на 4 април ще са
Коментари Харесай

Избори 2021: Гласуваме с бели бюлетини от непрозрачна хартия

Хартиените бюлетини за парламентарните избори на 4 април ще са бели. Те ще са направени от плътна непрозрачна хартия, която не разрешава да се разкрива тайната на гласуването. Ще се отпечатват от печатницата на Българската национална банка, като при нужда може да се употребяват други профилирани печатници. ЦИК ще управлява всички стадии по отпечатването, съхранението и доставката им по места.

След като се извърши инспекцията на всички кандидатски листи районните изборни комисии ще получат по имейл графичен файл с пример на бюлетините за всеки избирателен регион. Ще ги разпечатат и присъстващите членове на РИК ще изпишат имената си и ще се подпишат на тези мостри, ще отбележат час и дата и на съвещание ще одобрят на бюлетината, след което ще стартира процесът по отпечатването.

Печатницата на Българска народна банка и всяка печатница-изпълнител би трябвало да провежда активността като подсигурява количество, серийност, последователност на номерацията, достоверност, обезпечи затворена техническа организационна система, която да подсигурява опазване на конфиденциалност.

Предаването на отпечатаните бюлетини ще става на територията на печатницата на Българска народна банка или подизпълнителя под контрола на министерство на финансите и в наличието на представители на съответната регионална администрация и на двама упълномощени членове на РИК, препоръчани от разнообразни партии и обединения.

Упълномощените представители на съответната РИК и регионалната администрация ще одобряват бюлетините като съпроводят транспортното средство, което ги транспортира до съответния регионален център.

Бюлетините се съхраняват в избрани от регионалния шеф за задачата пространства.

Дейностите по защита при превоз и предпазване ще се правят от Министерство на вътрешните работи. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР