Хартиената винетка ще може да се превръща в електронна във

...
Хартиената винетка ще може да се превръща в електронна във
Коментари Харесай

Въвеждат голяма промяна, свързана с винетките

Хартиената винетка ще може да се трансформира в електронна във всеки един пункт за продажба. Това сподели пред „ Телеграф “ шефът на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Светослав Глосов.
Във връзка с въвеждането на електронните на електронните винетки от 1 януари 2019 година в сряда депутатите одобриха правила за всички хартиени винетки, чиято годност изтича след Нова година. „ Собствениците или ползвателите на пътно транспортно средство, закупили книжен винетен стикер, чиято годност изтича след 1 януари 2019 година, следва да заявят неговото конвертиране в електронна винетка в период от 15 декември 2018 година до 31 януари 2019 “, написа в новите разпореждания, които ще се гледат в пленарна зала.
„ Заявлението ще може да се подава във всички пунктове за продажба, а освен в този, в който е закупен стикерът “, изясни Глосов, който въпреки всичко се застрахова, че окончателният ред ще бъде конкретизиран през октомври. В съответния пункт жителите ще би трябвало да занесат касовата записка от покупката на винетката, която са длъжни да пазят по закон. Задният откъслек от хартиената винетка няма да е нужен.
След това чиновниците ще впишат регистрационния номер на возилото в електронен указател. По време на процедурата возилото също ще би трябвало да е налично. Причината е, че чиновниците ще би трябвало да ревизират валидността на винетката, защото тя не попада на касовата записка.
„ Признаваме, че за жителите това ще е неловко, само че няма различен метод електронната система да „ узнае “ докога са годни винетките им. Ние сега не разполагаме с тази информация. Тя може да бъде добита единствено посредством физически оглед на перфорацията “, сподели Глосов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР