Хартиената рецепта за лекарства да отпадне от първи май, предлага

...
Хартиената рецепта за лекарства да отпадне от първи май, предлага
Коментари Харесай

Готови ли са аптеките да работят с е-рецепти от първи май?

Хартиената рецепта за медикаменти да отпадне от първи май, предлага здравното министерство. Целта е медикаментите да се изписват само по електронен път, а информацията за това да се събира в електронното досие на пациента, с цел да има цялостни данни за неговото лекуване във времето. Хартиените предписания, издадени преди 1 май ще важат 6 месеца.

Решението за прекосяването напълно към е-рецепти беше отлагано на няколко пъти. Към момента по електронен път се изписват единствено медикаментите, които се покриват напълно от НЗОК.

В " Денят стартира " ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов съобщи, че не чака прекосяването напълно към е-рецепти да затрудни фармацевтите, тъй като те към този момент работят по електронен път с медикаментите, заплащани от НЗОК. Трудности би могло да срещнат само притежателите на аптеки, които не работят със здравната каса. Те обаче, до момента са разполагали с задоволително време, с цел да се приготвят, посочи той.

" Като всяка цифровизация се усъвършенстват процесите и най-важното, се съхранява информация за всички медикаменти, предписани до момента, което е от изгода и за пациентите, и за фармацевтите. " - сподели Николай Костов.

Още продробности вижте в директното включване на Софи Цветкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР