Хартиената бюлетина ще върне повече хора пред урните. Това заяви

...
Хартиената бюлетина ще върне повече хора пред урните. Това заяви
Коментари Харесай

Александър Симов: Хартиената бюлетина ще върне повече хора пред урните


Хартиената бюлетина ще върне повече хора пред урните. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов.

„ Всеки път когато се гласоподават промени в Изборния кодекс се стига до парламентарен хаус. Най-накрая, когато се разнесе политическата пушилка, се схваща каква тъкмо е процедурата за гласоподаване. Да, това е недостатък на българската народна власт. Ние по тази причина от дълго време настояваме този кодекс да се пипне веднъж за постоянно, само че това да се направи на мира, тъй че системата да се перфекционализира. Ние обаче се намираме в една каскада от рецесии, която явно ще приключва всякога с поправяне на изборните правила “, сподели той.

Александър Симов съобщи също по този начин, че посредством машините се реши казуса с невалидните бюлетини, само че това не докара до оправянето и с корпоративния (купения) избор. Той е изненадат, че част от партиите не се тормозят от трагично ниската изборна интензивност.

„ Нормално е всяка партия да следва своите вътрешнопартийни ползи, както това направиха „ Демократична България “, „ ИТН “ и даже групировката на Мая Манолова отстраниха рестриктивните мерки за секциите в чужбина, надявайки се, че ще станат първа политическа мощ измежду българите зад граница. След това се типа, когато пушилката слегна, че първа политическа мощ в чужбина е Движение за права и свободи “, разяснява още той.

Александър Симов
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР