Хартиен носител влиза в урната – и при машинно гласуване,

...
Хартиен носител влиза в урната – и при машинно гласуване,
Коментари Харесай

Бивш конституционен съдия за машинното гласуване - накрая опираме до хартия

Хартиен притежател влиза в урната – и при машинно гласоподаване, и при хартиено. Това съобщи някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков, татко на депутата от ГЕРБ Александър Ненков. " Със сина си не съм си приказвал за вътрешнопартийните проблеми на ГЕРБ ", акцентира Ненков и изрази страдание, че не е питан като специалист по наказателно право за " правене на законодателство ".
Единствената изгода от машината е, че не приема недействителни гласове. Но в случай че се преписва от ролка от секционните изборни комисии, тогава, сложи въпрос той пред Нова телевизия.
 Борисов отново изясни какъв брой добре сме се справили с ковид и се възмути от Изборния кодекс Борисов отново изясни какъв брой добре сме се справили с ковид и се възмути от Изборния кодекс
Нашите критици могат да погледнат с какви ограничения другите страни са на нашето равнище – локдаун, полицейски час. " Можем с чест да каж...
Най-голямото безпокойство на Ненков е, че може да стигнем до обстановка " избори до дупка " - тъй като обстановката нямало да се промени доста. Дали обаче е по този начин - забавно изследване сочи разбъркване,!
Според Ненков, най-голямата изборна машинация била (бел. ред. - единствен обвиняем се оказа сегашният транспортен министър в оставка Росен Желязков, който беше основен секретар на Министерския съвет и беше оневинен и ). Той сподели, че малко се говорело за това, само че нямал какво повече да каже! Но не пропусна да разгласи, че признатият мораториум върху решенията на изпълнителната власт е противоконституционен. Щом този мораториум блокира и закупуването на движимо и недвижимо имущество от лечебните заведения, какво да разясня, уточни Ненков. Той счита, че за България е добре да има прелиминарен парламентарен надзор, тъй като в този момент е следващ – чак откакто Конституционният съд реши т.е. един противоконституционен закон има известно време, в което да работи.
" Етиката изисква да не се вършат промени в изборното законодателство в последния миг, както постоянно става ", акцентира Ненков пред Нова телевизия. Но подсети, че ЦИК не взема решение въпроса с определяне на крайния резултат от изборите. ЦИК не броят, акцентира той – броенето е в секционните изборни комисии.
Според Ненков, не трябва да има промяна, при която изборът на основен прокурор става политически. Но не трябва прокуратурата да проверява, единствено с цел да търси публично утвърждение поради политически ходове. Трябва съставът на Висшия правосъден съвет (ВСС) да не е толкоз партийно определяем, да не влизат толкоз партийни функционери там, акцентира съдията.
 Прогноза: 45-тото Народно заседание си отива незабавно след Гергьовден Прогноза: 45-тото Народно заседание си отива незабавно след Гергьовден
В правото има разбиране за рационален период – по кое време да бъде разхлабен Народното събрание, в случай че Българска социалистическа партия върне мандата за сформиране на държавно управление ве...
Корупция в България има, само че който има доказателства, да ги показа. Бил съм в Германия - и там няма наказани за корупция по високите етажи на властта. Повдигат се от време на време обвинявания, които са съшити с бели конци, може би с цел да се покаже някаква интензивност пред европейските институции, заключи Ненков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР