Харманлийското село Надежден се събужда точно в 5:30 часа от

...
Харманлийското село Надежден се събужда точно в 5:30 часа от
Коментари Харесай

Мюсюлманска молитва буди село край Хармални всеки ден в 5 сутринта

Харманлийското село Надежден се разсънва тъкмо в 5:30 часа от мощен тон на мюсюлманска молитва. Тя се чува 5 пъти дневно, оплакаха се хора от селото, предава БГНЕС.

Програмирано устройство подава тон към два представителя, сложени високо над покрив на къща. Домът е закупен от Ахмед Юсеин и Апти Шабан преди четири години. Имотът е частна благосъстоятелност, със статут на елементарен дом за живеене, разяснява кметът на Надежден Мильо Хубенов.

Над 10 пъти съм се жалвал до органите на реда, само че писането остава без дейности, макар че в тази ситуация се погазва Наредбата за публичния ред, споделя Наско Гинев. Полицаите единствено подвигат плещи и не подхващат нищо, добавя пострадалият Гинев.

Младият имам Синана Мехмед споделя, че устройството е настроено да се пуска автоматизирано по пет пъти дневно. От районното мюфтийство го назначили да води курс на образование за проучване на корана. Той почнал от 5 август.

“Върви разследване”, сбит бе Пламен Петков, началник на охранителна полиция в град Харманли.

Молитвата се чувала даже в Града на Белоногата. Хората от селото се чудят за какво не се ползва закона, съгласно който не се разрешава повдигане на висок звук в ранните часове на деня.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР