Харм Озмерс от Германия ще ръководи европейската футболна квалификация в

...
Харм Озмерс от Германия ще ръководи европейската футболна квалификация в
Коментари Харесай

УЕФА прати съдия от Бундеслигата на България

Харм Озмерс от Германия ще управлява европейската футболна подготовка в група G сред Черна гора и България. Двубоят е на 10-и септември (неделя) от 19.00 часа в Подгорица. Срещата е с особена значимост и за двата тима, които ще запазят шансове за интервенция в битката за едно от първите две места в групата единствено при победа. Черна гора има 4 точки на 3-ото място, България е с 2, а Сърбия и Унгария имат по 7.

Помощници на Озмерс ще бъдат Роберт Кемптер и Доминик Шаал, а четвърти арбитър е Роберт Хартман – също от Германия. Делегат на УЕФА е Рудолф Репка от Чехия, а съдийски наблюдаващ Тнои Асумаа (Финландия).

38-годишният Харм Озмерс е интернационален арбитър от две години и сега попада в категория 1 на УЕФА, където е и българинът Георги Кабаков. Той е от Хановер и работи в родния си град като специалист по капиталов надзор в индустрията. Ръководи мачове в Бундеслигата от 2016-а година, а пет сезона преди този момент е бил четвърти арбитър или помощник в немския хайлайф.

Прави усещане, че за арбитър от Категория 1 получава много постоянно мачове в Европа. Връзката му с българския футбол е повече от любопитна, откакто в първата му година на интернационалната сцена като управляващ УЕФА го праща на стадион " Локомотив " в пловдивския парк " Лаута " за мача на " смърфовете " и Тотнъм в шампионата Лига Европа. Лондончани печелят срещата с 2:1 с късни голове на Хари Кейн от дузпа и Танги Ндомбеле, а преди този момент Георги Минчев е разкрил резултата в 71-ата минута. Харм Озмерс подвига два червени картона в срещата и четири жълти. Изгонени единствено в границите на една минута са Диниш Алмейда и Бирсент Карагарен от Локомотив.

А да демонстрира червени картони не е нищо ново за Озмерс и не е било наклонност против пловдивчани, демонстрира статистиката в Бундеслигата. Той е един от тримата рефери в Германия с най-голям % изгонени от терена играчи, като в последните си осем мача във всички шампионати е посочил прибързано пътя към съблекалнята четири пъти.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР