ХАРИСБЪРГ, Пенсилвания (AP) — Десетилетия след като китайският квартал на

...
ХАРИСБЪРГ, Пенсилвания (AP) — Десетилетия след като китайският квартал на
Коментари Харесай

Китайският квартал на Филаделфия ще бъде свързан отново чрез изграждане на парк над магистрала

ХАРИСБЪРГ, Пенсилвания (AP) — Десетилетия откакто китайският квартал на Филаделфия беше разполовен от потънала автомагистрала, градските управляващи и федералните законодатели обявиха в понеделник, че са обезпечили безплатна помощ за свържете още веднъж общността, като построите парк върху шестте ленти за придвижване.

Безвъзмездната помощ от 159 милиона $ за създаване на парк с дължина три пресечки над автострадата Vine Street ще пристигна от закона за инфраструктурата, подписан от президента Джо Байдън 2021 година

„ Най-накрая сме на път да свържем още веднъж китайския квартал “, сподели американският сенатор Боб Кейси на конференция в квартала.

Грантът е част от една година старания за подкрепяне на възобновяване на вредите, нанесени на Чайнатаун ​​от шестлентовата скоростна автомагистрала, която беше открита през 1991 година макар митингите на жителите на квартала.

Парите за Чайнатаун ​​Стич идват, до момента в който усилвателите на Чайнатаун ​​са ангажирани в последната си борба против осно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР