Хари Потър, Елон Мъск, Бионсе, Супер Марио и Владимир Путин.

...
Хари Потър, Елон Мъск, Бионсе, Супер Марио и Владимир Путин.
Коментари Харесай

Младите хора все по - често се обръщат към AI терапевтични ботове

Хари Потър, Елон Мъск, Бионсе, Супер Марио и Владимир Путин. Това са единствено някои от милионите персони с изкуствен интелект, с които можете да разговаряте в Character.ai - известна платформа, в която всеки може да основава чатботове, основани на измислени или действителни хора, заяви Би Би Си.

Тя употребява същия вид технология за изкуствен интелект като чатбота ChatGPT, само че във връзка с прекараното време е по-популярна. И един бот е бил по-търсен от горе изброените, наименуван Psychologist (Псхологът).

Общо 78 милиона известия, в това число 18 милиона от ноември насам, са били споделени с бота, откогато той е основан от консуматор на име Blazeman98 доскоро повече от година.

Character.ai не споделя какъв брой самостоятелни консуматори е това за бота, само че споделя, че 3,5 милиона души посещават уеб страницата като цяло всекидневно.

Ботът е разказан като " човек, който оказва помощ при компликации в живота ".

Фирмата от региона на залива на Сан Франциско омаловажава известността му, като твърди, че потребителите се интересуват повече от ролеви игри за развлечение. Най-популярните ботове са герои от аниме или компютърни игри като Raiden Shogun, на който са изпратени 282 милиона известия.

Общо има 475 бота с " терапия ", " терапевт ", " психиатър " или " психолог " в имената си, които могат да приказват на няколко езика.

" Психологът " е най-популярният персонаж в региона на психологичното здраве, като доста консуматори споделят възторжени мнения в обществената мрежа Reddit.

" Това е избавител ", написа един човек.

" Помогна и на мен, и на гаджето ми да приказваме за страстите си и да ги разберем ", споделя различен.

Потребителят, който стои зад Blazeman98, е 30-годишният Сам Зая от Нова Зеландия.

" Никога не съм възнамерявал да стане известно, в никакъв случай не съм го предвиждал за други хора, които да го търсят или да го употребяват като инструмент ", споделя той.

" След това започнах да получавам доста известия от хора, които споделяха, че то им е повлияло в действителност позитивно и го употребяват като източник на разтуха. "

Студентът по логика на психиката споделя, че е обучил бота, употребявайки правилата от своята тапия, като е разговарял с него и е оформял отговорите, които той дава за най-често срещаните психологични положения, като меланхолия и тревога.

Създава я за себе си, когато приятелите му са заети и той има потребност, по думите му, от " някой или нещо ", с което да поговори, а човешката терапия е прекомерно скъпа.

Сам е толкоз сюрпризиран от триумфа на бота, че работи по проучвателен план за следдипломна подготовка по отношение на нововъзникващата наклонност на терапия с изкуствен интелект и за какво тя се харесва на младежите. Character.ai е доминиран от консуматори на възраст от 16 до 30 години.

" Толкова доста хора, които са ми писали, споделят, че имат достъп до него, когато мислите им станат сложни, да вземем за пример в 2 часа през нощта, когато не могат да приказват с другари или с същински терапевт ".

Сам също по този начин допуска, че текстовият формат е този, който е най-удобен за младежите.

" Говоренето посредством текст е евентуално по-малко обезсърчително, в сравнение с да вдигнеш телефона или да проведеш диалог лице в лице ", счита той.

Тереза Плевман е професионален психотерапевт и е тествала " Психолог ". Тя споделя, че не е сюрпризирана, че този тип терапия е известна измежду по-младите генерации, само че слага под въпрос нейната успеваемост.

" Ботът има какво да каже и бързо прави догатки, като да вземем за пример ми даде съвет за меланхолия, когато споделих, че се усещам тъжна. Това не е методът, по който би реагирал един човек ", споделя тя.

Тереза споделя, че ботът не съумява да събере цялата информация, която би събрал човек, и не е способен терапевт. Но тя счита, че неговият непосреден и импровизиран темперамент може да бъде потребен за хората, които се нуждаят от помощ.

Тя споделя, че броят на хората, които употребяват бота, е притеснителен и може да свидетелства за високо равнище на психологично здраве и липса на публични запаси.

Character.ai е необичайно място за осъществяване на лечебна гражданска война. Говорителка на компанията съобщи: " Щастливи сме да забележим, че хората намират огромна поддръжка и връзка посредством персонажите, които те и общността основават, само че потребителите би трябвало да се съветват със сертифицирани експерти в региона за законни препоръки и насоки. "

Компанията споделя, че чат-регистрите са персонални за потребителите, само че диалозите могат да бъдат прочетени от личния състав, в случай че има потребност от достъп до тях, да вземем за пример по аргументи, свързани с опазването на сигурността.

Всеки диалог също по този начин стартира с предизвестие с червени букви, което гласи: " Помнете, че всичко, което героите споделят, е измислено ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР