Хари Хелиоваара и Анна Данилина са новите шампиони в надпреварата

...
Хари Хелиоваара и Анна Данилина са новите шампиони в надпреварата
Коментари Харесай

Шок за домакините: Топ поставените отстъпиха във финала на смесени двойки срещу финландец и казахстанка

Хари Хелиоваара и Анна Данилина са новите първенци в конкуренцията по смесени двойки. Финландско-казахстанскят тандем помрачи въодушевление на домакините, откакто надигра топ поставените Остин Крайчек и Джесика Пегула. Представителите на домакините бяха сложени под номер едно в шампионата и привидно не трябваше да имат проблеми да се поздравят трофея, единствено че любимците не устояха на напрежението и в последна сметка Хелиоваара и Данилина се постановиха с 6:3 6:4, с цел да се поздравят със своите дебютни трофеи от Големия шлем.

Началото не беше по никакъв начин позитивно за американците, защото международната номер три на сингъл се пропука още при първата си изяви на сервис линията, инкасирайки пробив. Шампионът от мъжките двойки на Ролан Гарос въпреки всичко се опита да поправи грешката на своята партньорка и направи изтънчено завършващо стоп воле, с цел да подсигури три брейкбола на любимците, само че Данилина сподели необикновено успокоение и направи резултата 3:0 гейма, изпълнявайки безукорен смач от въздуха. Оттам насетне сервиращите напълно преобладаваха на корта, което беше изцяло в полза на финландеца и казахстанската, тъй като напълно скоро откриващата част отиде в тяхна изгода.

Вторият сет стартира идентично, откакто Хелиоваара се регистрира с някои основни пресечки наоколо до мрежата и американците още веднъж бяха пробити. Този път обаче последва мигновена реакция от топ поставените, които осъществиха мигновен рибрейк и се снабдиха с цели четири поредни точки за пробив, с цел да извърнат нещата в своя изгода, но още веднъж демонстрираха съмнение във значим миг и това не остана ненаказано от тяхните противници, които задържаха подаването си и оттова насетне влязоха в серия от седем следващи точки, с цел да сложат точка на разногласието и по този начин да се трансфорат в новите първенци на смесени двойки в Ню Йорк.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР