Харесвате ли плодови сладкиши? Заповядайте едно добро предложения от нас!Необходими

...
Харесвате ли плодови сладкиши? Заповядайте едно добро предложения от нас!Необходими
Коментари Харесай

Сладкиш с извара и касис

Харесвате ли плодови сладкиши? Заповядайте едно положително оферти от нас!

Необходими Продукти

● брашно - 280 г
● бакпулвер - 10 г
● сол - 1 щипка
● захар - 150 г
● масло - 125 г краве
● яйца - 2 бр.
● лимонен сок - 1 с.л.
● прясно мляко - 125 мл
● ванилова захар - 10 г
● касис - 300 г
● сладкарска сметана - 200 мл
● извара - 100 г
● сладкарска багра - алена или по желание

Начин на подготвяне

За да започнете да приготвяте сладкиша с касис, почистете плода от дръжките и го сложете в купа. Напълнете купата с вода и измийте касиса в две-три води. Прецедете касиса през решетка и го поставете в купа в профил.

Сложете маслото в дребна купа и затоплете на котлона на слаба температура, с цел да се разтопи. Когато маслото се разтопи, свалете от котлона и оставете настрани.

Преди да приготвите сладкиша с плодове, пуснете фурната да се загрее на 200 градуса.

Сложете разтопеното масло в дълбока купа и прибавете захарта и ваниловата захар. Вземете миксер, след което разбъркайте маслото със захарта, до момента в който получите примес като сняг. След това разбийте яйцето, прибавете го към снега и продължете да разбивате, а след няколко секунди и второто яйце и продължете да разбивате.

След яйцата сипете млякото, разбъркайте, прибавете чаена лъжичка лимонен сок и разбъркайте още веднъж. Започнете с прибавянето на сухите съставки - прибавете брашното и бакпулвера. Бъркайте до еднородност на кексовата примес.

Вземете дълбока правоъгълна тава, намажете я с масло или олио. Изсипете малко от сместа в правоъгълната тавичка, поръсете я още веднъж с малко касис, по-късно сипете малко примес и поръсете още веднъж с малко касис и по този начин до момента в който свършат сместа и касиса.

Преди да поставите тавата във фурната, намалете температурата до 150 градуса.

Поставете тавата във фурната и печете до шестдесет минути. От четиридесетата минута надупчете с съчка за зъби и проверете по кое време е готово, тъй като в случай че фурната е по-силна може да се изпече преди единия час. Когато сладкишът се изпече, го оставете настрани да се охлади.

Като изстине, сложете сладката сметана в купа за разтрошаване. Добавете извара, след което продължете да разбивате и прибавете сладкарска багра. Намажете сладкиша с тази примес.

Ако желаете сладкишът с извара да издържи няколко дни, постоянно разбивайте добре покритието.

Може да добавите и разтопен бял шоколад върху сладкиша като добавка, а когато се стегне, намажете го със примес от извара и сладка сметана.

Неустоим сладкиш с извара и касис!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР