Харесвам България. Харесвам хората. Ние сме малко на крайностите -

...
Харесвам България. Харесвам хората. Ние сме малко на крайностите -
Коментари Харесай

Любо Нейков: Сглобка е хрумка на измислени хора, занимаващи се с измислени неща

" Харесвам България. Харесвам хората. Ние сме малко на крайностите - когато ненавиждаме, ненавиждаме доста крепко, доста неприятно, само че когато обичаме, такава любов на никое място другаде не може да откри човек. " Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция артистът Любомир Нейков.

Според него изживяваме времената такива, каквито са. " Тъжно ми е като видя села, които са обезлюдени, само че считам, че и това ще го преодолеем, защото  по-красива от България няма ", безапелационен е артистът, който нееднократно е обикалял страната поради работата си.

Той е в Русе във връзка на идната премиера на Русенския спектакъл " Натюрморт със тлъст племенник " от румънския драматург Йон Сапдару. В спектакъла, който ще бъде показан на 18 февруари т. година, Нейков взе участие в основната роля на племенника. Режисьор е шефът на Русенския спектакъл Боян Иванов.

" Това е модерна комедия. В нея ме убеди да вземам участие режисьорът, с който се познаваме от студентските години. Не съм работил до момента в Русенския спектакъл. За пръв път ми е и е доста занимателно, тъй като тук открих огромни другари и страхотни сътрудници ", сподели Нейков.

На въпрос дали е елементарно в днешно време да си артист Нейков изясни, че това е като всяка специалност в България - има своите компликации и хубави моменти.

" Въпросът е  да си обичаш специалността, да обичаш това, с което се занимаваш, и да го правиш по най-хубавия метод.  Дали ще метеш улиците, дали ще изхвърляш кофите, дали ще боядисваш някакви здания, в случай че го правиш с обич, ще се чувстваш благополучен ", сподели артистът.

На въпрос по какъв начин като човек, който борави със словото, дешифрира  " изкуствен интелект ", " сглобка " и " времеубежище ", определени за думи и изрази за 2023 година , Нейков отговори, че персонално тези думи ги употребява извънредно рядко в общуването си.

" Времеубежище " е разказ, който ние сме обсъждали. Относно въпросната " сглобка " - не съм употребявал тази дума, тъй като нито я одобрявам, нито я утвърждавам, нито пък това, което седи зад нея. " Сглобка " е хрумка на някакви измислени хора, занимаващи се с някакви измислени неща, които не са в интерес на нас, хората, и на обществото. Това, което вършат, и това, с което се занимават, не доближава до нас.  То нас не ни занимава, това занимава само единствено тях и техния другарски кръг ", сподели още артистът.

На въпрос кои са неговите три думи за предходната година, артистът отвърна, че му се желае те да са доста значими за целия му живот.

" Понеже по този начин се и споделям - това са  обич, мир и да сме здрави . Това са трите най, най, най-важни думи. В последните години усетихме какъв брой е значимо да живеем в мир. На годините, на които съм, мъдростта ми дава да кажа какъв брой е значимо да обичаме и да бъдем обичани. И, несъмнено, най-важното е да сме здрави ", сподели още артистът.

Актьорът разяснява и дали политиците надминават артистите в превъплъщенията си. " Не, това са изключително  неприятни актьори . Актьорът лъже, само че лъже красиво. И в огромна степен, когато гледаш един артист и неговата изява на сцена или във филми, виждаш по какъв начин хубаво се превъплъщава, а те не умеят, подправени са, дрънчат като цинкови кофи и им проличава какъв брой са неискрени ", сподели Нейков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР