Харчовете в магазините на Google и Apple достигат 40 млрд.

...
Харчовете в магазините на Google и Apple достигат 40 млрд.
Коментари Харесай

Най-купуваните мобилни игри и приложения за полугодието

Харчовете в магазините на Гугъл и Apple доближават 40 милиарда $

Гугъл Play, App Store, мобилни приложения, мобилни игри (снимка: CCO Public Domain)

Хората по света харчат от ден на ден пари за мобилни приложения и игри (снимка: CCO Public Domain)

За половин година потребителите на Гугъл Play и App Store са похарчили $39,7 милиарда $ за мобилни приложения и игри. Това е с 15,4% повече по отношение на първите шест месеца на предходната година, сочи разбор на Sensor Tower Store Intelligence.

Разходите на потребителите на епълския App Store възлизат на $25,5 милиарда за обсъждания интервал, спрямо $22,6 милиарда година по-рано. Потребителите на Android пък са похарчили в Гугъл Play сумата от $14,2 милиарда, или с 19,6% повече по отношение на първото полугодие на 2018 година ($11,8 млрд.).

Услугата за запознанства Tinder е най-доходоносното не-геймърско приложение. За него потребителите по света са дали общо $497 млн. в интервала януари-март 2019 година Това е с 32% повече, в сравнение с през първите шест месеца на предходната година.

Харчовете за мобилни игри са се нараснали с 11,3%, достигайки $29,6 милиарда за полугодието. Потребителите на Apple са изразходвали $17,6 милиарда, до момента в който притежателите на Android устройства са налели $12 милиарда в игри.
още по тематиката
Най-доходоносната игра в обсъждания интервал е Honor of Kings , в която са вложени общо $728 млн. от мобилните геймъри по целия свят.

Както и през 2018 година, най-често потребителите на App Store и Гугъл Play смъкват месинджърите WhatsApp и Фейсбук Messenger. На трето място по известност е мобилният клиент на Фейсбук, който измества приложението Instagram.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР