Харчели са служебни пари по свое усмотрение. Купували са луксозни

...
Харчели са служебни пари по свое усмотрение. Купували са луксозни
Коментари Харесай

Министър Богданов: Шефове на държавни предприятия са си купували ...

" Харчели са служебни пари по свое убеждение. Купували са първокласни артикули, италиански, за по 4000 лева Купували са облекла, както и сандали за 500 лева Това са забележими неща ", изясни Богданов.

Той посочи, че за тези неща е сигнализирана прокуратурата. Икономическият министър сподели още, че е открита корупция в ръководството на Държавната консолидационна компания (ДКК), поради която също е подаден сигнал в държавното обвиняване.

Според Богданов в бордовете на шефовете на държавните предприятия има прекомерно доста хора, от които няма потребност. Той добави, че 80 души работят в бордовете, само че могат да бъдат понижени до 20.

Министърът добави, че в ДКК работят 5500 души и по тази причина концепцията му за закриване на компанията може да докара до земетресения, по тази причина най-вероятно ще предложи вид за преструктурирането ѝ. Кога обаче ще стане това не заяви.

 

 „ Видели сме корупция, сигнализирани са способени органи. Общият размер на сумите, които са предоставени без публични поръчки непосредствено на избрани компании е почти 800 млн. лева Имаме подозрения по какъв начин са възлагани. За част от сумите прокуратурата сподели, че няма съображение да образува произвеждане. Сезирали сме и съда. Имаме цялостна поддръжка от премиера и вицепремиера за всичко което вършим досега ", сподели министърът.

 

Той разяснява и ще бъде ли реформирана Комисията за отбрана на потребителите.

„ Това управление е тотално компрометирано. Предложили сме екип, разискват се сега съответните кандидатури, чака се решението на съда за промяната, която е осъществена от служебния кабинет. КЗП ще е главният орган, който ще пази ползите на потребителите при плавното прекосяване към еврозоната ”, разясни той.

Относно влизането ни в Шенген, той съобщи, че България систематично следва своите прироитети.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР