Характерното за следващите 10 личности е, че всъщност работата, която

...
Характерното за следващите 10 личности е, че всъщност работата, която
Коментари Харесай

10 популярни личности, за които не подозирате, че са учени

Характерното за идващите 10 персони е, че в действителност работата, която ги е направила богати и известни в началото по-скоро е била занимание за тях, защото те имат съществено научно обучение.

Може ли да си визиите, че мъжагата от редица паметни екшъни Долф Лундгрен е инженер-химик, а нежната хубавица Натали Портман квалифициран психолог?

Да, те са световноизвестни. Музиканти, артисти, режисьори, всички познаваме тези персони, само че малко от нас допускат какво съществено научно обучение имат те.

10. Декстър Холанд

A post shared by Dr. Dexter Holland (@dexterhollandholdinghismic)

Водещият вокалист на американската пънк група The Offspring има бакалавърска степен по Биология, магистратура по Молекулярна биология в Университета на Южна Калифорния, а през 2013 година музикантът отбрани докторска степен в Лабораторията по вирусна онкология и протеомика, към Медицинския университет Кек. В изявление Холанд споделя: „ Няма да желая да изсвирвам, когато съм на 40, избирам да съм професор в университет “.

9. Кен Джонг

A post shared by Ken Jeong (@kenjeong)

Актьорът Кен Джонг, който познаваме от хитовите комедии „ Последният ергенски запой “, „ Позабременяла “, „ Ананас Експрес “ и „ Доведени братя “ има две бакалавърски степени – по зоология и по медицина. Магистърската си степен по медицина азиатецът пази в Университета на Северна Каролина. Джонг е лицензиран доктор в щата Калифония, само че не практикува, защото се е отдал на актьорската си кариера.

8. Маим Биалик

A post shared by mayim bialik (@missmayim)

Актрисата Маим Биалик, която стана известна най-много с присъединяване си в сериала “Теория на огромния гърмеж ”, има бакалавърска и магистърска степен по неврология от Калифорнийския университет. Подобно на героинята си доктор Ейми Фара Фаулър от сериала, и Биалик е сертифициран академик с докторска степен по обсесивно-компулсивно разстройство при хора с генетично заболяване на синдром Прадер-Уили.

7. Джордж Милър

Режисьорът на поредицата „ Лудия макс “, „ Бейб “ и „ Вещиците от Истуик “ приключва медицина в Университета на Нов Южен Уелс. По киното се увлича в последните години на следването си, когато печели конкурс за късометражни филми.

6. Тери Хачър

A post shared by Teri Hatcher (@officialterihatcher)

Американската актриса има дипломи по математика и инженерство от колежа De Anza в Калифорния. В последна сметка Тери обаче взема решение да се отдаде не на науката, а на актьорската кариера. Познаваме я като Лоис Лейн в “Супермен ” и Сюзън от “Отчаяни съпруги ”.

5. Брайън Мей

A post shared by Brian Harold May (@brianmayforreal)

Китаристът на именитите Queen е бакалавър по физика и докторант по астрофизика в Лондонския кралски лицей. Докторантурата си по астрофизика стартира още през 1970 година, само че напуща университета с излизането на албума Queen II през 1974 година Успява да отбрани докторската си степен през 2007 година.

4. Долф Лундгрен

A post shared by Dolph Lundgren (@dolphlundgren)

Образованието на екшън героя Долф Лундгрен е съвсем толкоз впечатляващо, колкото и неговите мускули. Малцина знаят, че той има бакалавърска и магистърска степен по инженерна химия в Кралския институт по технологии в шведската столица Стокхолм.

3. Лиса Кудроу

A post shared by Lisa Kudrow (@lisakudrow)

Шантавата Фийби от паметния сериал „ Приятели “ в действителност има много сериозна научна кариера. Завършва бакалавърска степен по Биология в колежа Васар в Ню Йорк. След това Лиса работи интензивно по разнообразни проучвания с татко си – световноизвестният невролог доктор Лий Кудроу.

2. Натали Портман

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman)

Натали е освен шеметно красива, само че и извънредно интелигентна. Успява да приключи „ Психология “ в влиятелния университет в Харвард. Актрисата е известна с функциите си в “Леон ”, “В като Вендета ”, “Черния лебед ”, “Междузвездни войни “ и доста други. Звездата нееднократно е споделяла, че избира „ да е интелигентна, в сравнение с кино звезда “.

1. Роуън Аткинсън

A post shared by MR BEAN FAN PAGE (@rowan.atkinson.fan.page)

Британският комедиант приключва бакалавърска степен по електроинженерство в Нюкасълския университет. Защитава магистърска степен със същата компетентност в университета Оксфорд. Там стартира да играе в Драматичното сдружение на университета и открива любовта си към киното. Познаваме го с паметните и незабравими функции Мистър Бийн, Джони Инглиш, Черното влечуго.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР