Характерно е стабилното представяне на банката в търговията с ДЦК.

...
Характерно е стабилното представяне на банката в търговията с ДЦК.
Коментари Харесай

Morgan Stanley отчита рекордна печалба за първото тримесечие

Характерно е постоянното показване на банката в търговията с ДЦК.

© Brendan Mcdermid Още по тематиката
Втори опит за милиард от покупко-продажби за портфейли неприятни заеми

Месеци след първата рекордна за пазара договорка, се приготвя втора, с още по-голям размер от просрочени банкови вземания
20 апр 2018
Citigroup надмина упованията на анализаторите

Причината е растеж в приходите от потрeбителското банкиране и търговията с акции
18 апр 2018
Как се оправя немският бизнес със глобите против Русия

Правителството и най-много външният министър Хайко Маас са все по-критични към Москва
17 апр 2018
JPMorgan Chase регистрира положително първо тримесечие

Оперативната облага на банката е повишена с 35%
17 апр 2018 Morgan Stanley регистрира положителни финансови резултати за първото тримесечие на 2018 година, като затвърди изцяло положително показване на американския банков бранш за интервала, оповестява Financial Times.

До огромна степен положителното показване на банката се дължи на растеж в приходите от търговия с акции вследствие на високата волатилност на финансовите пазари през първите месеци на годината. Приходите й от търговия с акции са достигнали 2.6 милиарда $, което съставлява растеж от 30% по отношение на същия интервал на миналата година. Стабилното показване на отделите, опериращи в областта на търговията с акции, се следи и в останалите водещи американски банки като JPMorgan Chase и Citigroup.

Специфичното за финансовото показване в тази ситуация на Morgan Stanley обаче е рекордно високата възвръщаемост на банката от търговия с държавни скъпи бумаги - област, която нормално е измежду слабите звена на финансовите резултати на банките. За интервала, приходите на Morgan Stanley от търговия с държавни скъпи бумаги са достигнали 1.9 милиарда $, което съставлява растеж от към 200 млн. $ (11%) на годишна база. За съпоставяне през последното тримесечие на 2017 година, приходите на отдела са били едвам 808 млн. $ или под половината.

Банковото звено, опериращо в сферата " Управление на благосъстоянието ", също е осъществило съществени облаги за интервала, като е отчело доходи от 2.5 милиарда $ или с към 14% повече по отношение на първото тримесечие на 2017г. MS Quotes by TradingView Финансовите резултати

Приходите на капиталовата банка за първото тримесечие са достигнали 11.1 милиарда $, което съставлява растеж от 15% по отношение на същия интервал на миналата година, когато са били 9.7 милиарда $. Нетната облага на Morgan Stanley също е повишена рекордно високо - до 2.7 милиарда $ или с към 42% повече на годишна база. За съпоставяне анализаторите предвиждаха доходи от 10.4 милиарда $ и чиста облага от 2.2 милиарда $. До огромна степен рекордно високата възвръщаемост на банката се дължи на данъчната промяна, извършена от президента Доналд Тръмп, която разреши на банките доста да свият данъчните си разноски.

Изглежда, че Morgan Stanley е огромният победител измежду американските банки. От финансовата институция демонстрираха, че могат да надминат упованията на анализаторите, макар нестабилната пазарна конюнктура през първото тримесечие, белязана от комерсиално и политическо напрежение, провокирало първия тримесечен спад на показателя S&P 500 за последните 10 тримесечия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР