Хапване и пийване – ако партито е на крака, храната

...
Хапване и пийване – ако партито е на крака, храната
Коментари Харесай

Теория и практика на доброто парти - II

Хапване и пийване – в случай че празненството е „ на крайници ”, храната да е шведска маса и несъмнено не трябва да насища,Нека да е по- скоро за мезенце, а и по този начин питиетата няма да хващат бързо. Затова може да импровизираш с някой ордьовър на клечки, мини бутер банички. Ядките, крекерите и гризките са наложителен детайл. Импровизацията ще направи ненатрапчивото ти меню забавно и автентично. И тъй като яденето не е в центъра на масата, имаш цялостна независимост с напитки. Обичаните от вас напитки са ясни, само че за какво не забъркаш някой коктейл в супника, нарежи плодове, топни черпака и се наслаждавай на аплодисментите. Ако ледът е в камерата и всеки има цялостна чаша в ръка – всичко е наред.

Ако сте на маса, ще би трябвало да се потрудиш в кухнята – хората, които са седнали, ще посегнат към вилиците. Е, не си представяй безусловно бялата завивка, текстилни салфетки и принадлежности, на брой повече от годините ти. Макар за какво не? И в случай че не си огромна кулинарка и поръчаната по телефона храна е вкусна. Приятелите ти те познават добре, с цел да не чакат доста. Но дано менюто да не е типично, това, което гостите ти вечерят всяка вечер вкъщи си. Отпразнувай събирането ви с някоя по- екзотична рецепта, която си тествала. Компенсирай готовата храна с тематично празненство – китайка храна с подобаваща източна музика или една фамозна пица, в съпровода на италиански шлагери. Питиетата са един или два типа, те допълват усета на храната.

Музиката е душата на празненството. Подготви се авансово с плейлист с обичаната ви музика. Ако ще са танци – да са танци. Освободи място в центъра на гостната и се разкърши, питиетата в допълнение ще оказват помощ да се вдигне настроението. Ако ще хапвате и пийвате на маса – дано музиката да е дискретна, каквато и да е тя. Няма потребност да се надвиквате.

А в случай че сте си поомръзнали или пък метода, по който се забавлявате, може да си организирате някое от следните хрумвания за тържество:

Маскарад – освен по Хелоуин, да вземем за пример, може да се позабавлявате със побъркан грим и костюми.
Пижамено празненство – да, всеки да си пристигна със спалното облекло. Този вид празненство е съвършен за женско събиране, а в случай че сте с деца, бъдете сигурни, че те ще се забавляват най- доста.
Парти в цвят – „ бяло ” или „ черно- бяло ” празненство е международен шлагер, за какво не и твоят персонален успех.
Парти в духа на епохата – 60те с рокендрола, 70те с хипитата, 80те с диското и хард рока. Време е да пребъркате дрешниците на родителите си или да си спомните метода на обличане от не толкоз околните години, който дълго време се пробвате да забравите.
Парти с игри – може да е на бутилка, дарове – лъх от детството. Може и да е някоя фамилна игра – монополи, скрабъл, туистър или просто белот шампионат. Стига всички да сте запалени по нея. Награди за спечелилите са наложителни
Традиционно женско празненство. Дали ще е като това от „ Брилянтин ” – време за маски за лице, маникюр, нов цвят на косата, разискване на мъже – свои и непознати. Или пък класическо съвременно празненство с коктейли, хубави рокли и … разискване на мъже – свои и непознати. Женското празненство в никакъв случай не губи смисъла си.

И най- значимото - ти самата. Ти си в центъра на всичко, само че никой не би трябвало да го схваща. Всеки посетител е значим. Но ти би трябвало да си готова за всичко и да имаш очи и уши на всички места. Не мисли за чистенето и миенето на чиниите. С хубавите мемоари от нощес времето в разтребване минава незабелязано. Стига да си внимавала с питиетата и главата ти да си е на мястото. Ако празненството е минало както би трябвало, незабавно ще се разбере. И от разискването му в идните дни, и от ентусиазма, с който гостите посрещат новината на новото идно. Именно тъй като ти ще си стопанка.

Продължава: Теория и процедура на положителното парти
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР