Хапчето за лечение на COVID-19, разработвано от „Пфайзер“, е високоефективно

...
Хапчето за лечение на COVID-19, разработвано от „Пфайзер“, е високоефективно
Коментари Харесай

След „Мерк“: Хапчето на „Пфайзер“ за лечение на COVID е високоефективно

Хапчето за лекуване на COVID-19, разработвано от „ Пфайзер “, е високоефективно при попречване на съществено боледуване измежду високорискови пациенти, сочат данни от изследване на компанията.

Антивирусното лекарство е второ по рода си, което демонстрира висока успеваемост против ковид, като наподобява, че е даже по-успешно от това на „ Мерк “, което беше утвърдено за прилагане във Англия.

Хапчето на „ Пфайзер “, което ще се продава с името „ Пахловид “, понижава рисковете от хоспитализация или гибел с 89% когато се приложи до три дни след появяването на признаци на болестта. Независим мониторингов ръб е предложил на „ Пфайзер “ да завърши изследването по-рано от плануваното, защото резултатите са задоволително положителни и безапелационни.

Очаква се компанията да подаде документи за утвърждение на лекарството към американската Администрация по храните и медикаментите.

Лекарствата и на „ Мерк “, и на „ Пфайзер “ са ориентирани към пациенти с COVID-19, които се считат са високорискови – над 60-годишна възраст или с съпътстващи болести и други рискови фактори, които могат да ги създадат по-рискови при болест с ковид.

Възможно е новото лекуване да стане налично за необятната аудитория в идващите няколко месеца.

И от двете компании оповестиха, че към този момент са почнали производството на противовирусните хапчета.

Американското държавно управление към този момент води договаряния с „ Пфайзер “ да закупи задоволително хапчета за 1,7 милиона курса лекуване. Като част от договарянията са и спомагателни 3,3 млн. курса лекуване.

Това е същото количество, което Съединените щати са поръчали и от лекарството на „ Мерк “. Очаква се цената на един курс с всеки от двата медикамента да бъде към 700 $.

Заявки за хапчето на „ Пфайзер “ към този момент има от Англия и Австралия.

От компанията разясниха, че имат намерение да предложат хапчето си на понижени цени са по-бедните страни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР